فروشگاه ساز اینترنتی در تعریف به سیستمی گفته می شود که تمامی امکانات لازم برای تشکیل یک فروشگاه اینترنتی را فراهم می آورد و با استفاده از آن می توان با شرایط مناسب، بهینه و امن اقدام به ایجاد یک تجارت موفق نمود. این روش یکی از بهترین روش های موجود برای ساختن انواع فروشگاه ها در زمینه های مختلف فروش محصولات می باشد. در این مقاله در رابطه با فروشگاه ساز اینترنتی و ویژگی های آن توضیحاتی ارائه خواهیم داد.
فروشگاه اینترنتی یک فضای مجازی بر روی اینترنت در اختیار فروشنده قرار می دهد تا از این طریق بتواند در زمینه های مختلف و عرضه ی انواع کالاها و خدمات از جمله فروش انواع لباس، صنایع دستی، محصولات الکترونیک و ... فعالیت داشته باشد. فروشگاه های آنلاین امروزه یکی از پایه های یک تجارت موفق می باشند که خرید و فروش را بدون هیچ گونه محدودیت زمانی یا مکانی میسر می سازند. در واقع در دسترس بودن، مهمترین مزیت فروشگاه های اینترنتی می باشد. یک فروشگاه اینترنتی نیازمند سرمایه گذاری و مدیریت، امنیت و تبلیغات می باشد، بنابراین برای داشتن یک فروشگاه اینترنتی مناسب و کارآمد باید به دنبال یک فروشگاه ساز اینترنتی مناسب بود.
فروشگاه ساز اینترنتی چیست؟
فروشگاه ساز یک نرم افزار است که به مدیر وب سایت این امکان را می دهد که بدون اینکه اطلاعاتی درباره برنامه نویسی، پایگاه داده ها، مدیریت سرور، html و ... داشته باشد بتواند یک وب سایت فروشگاهی ایجاد نماید. یک سیستم فروشگاه ساز اینترنتی می بایست حرفه ای، دارای ویژگی های کاربردی و طراحی زیبا باشد که باعث شود کاربران از سایت استقبال کرده و اطمینان لازم جهت خرید از سایت را برای کاربران فراهم کند. علاوه بر این می بایست دارای ویژگی های بارزی همچون رتبه بالا در موتورهای جستجو، چند زبانه بودن، پشتیبانی از انواع درگاه های پرداخت و ... باشد. از طرفی با توجه به روند رو به رشد ایجاد و استفاده از فروشگاه های اینترنتی در ایران لزوماً می بایست شرایط اتصال به کلیه درگاه های پرداخت ایرانی نیز فراهم باشد.
برخی از ویژگی های یک سیستم فروشگاه ساز :
زیبایی فروشگاه یکی از عوامل مهم برای کسب موفقیت در تجارت می باشد، یک سیستم فروشگاه ساز می بایست انواع قالب ها و الگوهای از پیش طراحی شده را در اختیار کاربر قرار دهد تا بتواند به راحتی از آن ها استفاده نماید، همچنین می بایست ساده و قابل ویرایش باشد تا کاربر در صورت تمایل قادر باشد ظاهر فروشگاه الکترونیک خود را مطابق با نیاز و علاقه خود تغییر دهد.
2- پشتیبانی از زبان ها و واحد های پول مختلف:
از دیگر ویژگی های یک سیستم فروشگاه ساز، چند زبانه بودن آن و پشتیبانی از واحد های پول مختلف می باشد. بدین ترتیب کاربران قادر هستند فروشگاه خویش را به زبان های مختلف ایجاد نموده و واحدهای مختلف پول را تعریف نمایند و حتی کار و تجارت خود را در سطح جهانی و بین الملی نیز توسعه دهند.
3- درگاه ها و روش های پرداخت:
یکی دیگر از ویژگی های یک سیستم فروشگاه ساز که بسیار مهم است وجود درگاه های پرداخت متفاوت می باشد که امکان دریافت وجه سفارشات با استفاده از کارت بانک های عضو شبکه شتاب و با اتصال به درگاه پرداخت بانک های مختلف را فراهم می آورد. همچنین می بایست روش های مختلفی برای پرداخت ایجاد کرد که هنگام خرید توسط کاربر قابل انتخاب باشد.
امنیت فروشگاه اینترنتی بسیار مهم می باشد و امنیت پایین سایت می تواند خسارات جبران ناپذیری را به دنبال داشته باشد. از این رو یکی از ویژگی های فروشگاه ساز این است که امکان انجام عملیات بانکی و مالی را عاری از هرگونه خطای امنیتی فراهم آورد.
گزارشات باعث می شود هم فروشنده در جریان وضعیت فروشگاه خود باشد، رویدادهای کاربران از جمله ورود و خروج و IP ثبت گردد و گزارشی از تعداد بازدید و تعداد محصولات فروخته شده و موجودی نیز دریافت شود.
اگر سرعت لود صفحات سایت بالا باشد باعث می شود کاربران به راحتی و در حداقل زمان صفحات سایت را باز کرده و محصولات مورد نظر خود را خریداری کنند.
7- افزایش رتبه سایت در موتورهای جستجو :
داشتن رنک بالا در موتورهای جستجو تأثیر بسزایی در افزایش فروش خواهد داشت. راه های مختلفی جهت افزایش رنک سایت وجود دارد از جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد: نمایش URL ها به صورت فایل های HTML، ساخت نقشه سایت برای موتورهای جستجو و ... برای آشنایی بیشتر می توانید مقاله بهینه سازی سایت را مطالعه نمایید.
8- پرداخت در قالب مهمان :
قابلیت پرداخت به صورت مهمان این امکان را فراهم می آورد که مشتری بتواند بدون ساختن اکانت در سایت به سادگی و تنها با وارد نمودن مقدار جزئی از اطلاعات مورد نیاز به خرید و سفارش محصولات مورد نیاز خود از فروشگاه بپردازد.
این امکان تعداد موجود از هر محصول را نمایش می دهد زمانیکه این تعداد به عدد صفر می رسد دیگر کاربران امکان خرید محصول را ندارند و دکمه خرید غیرفعال می شود.
این قابلیت برای بهبود ارائه خدمات و تخصیص تخفیف برای هر گروه از مشتریان به کار می رود. مشتریان به دسته های مختلف (مانند:نمایندگان، تک فروشی، عمده فروشی و ...) دسته بندی می شوند.
11- تخصیص اعتبار به هر کاربر:
با ایجاد این ویژگی کاربران می توانند به جای پرداخت به صورت آنلاین و از طریق کارتهای اعتباری، مبلغ را از طریق بانک پرداخت کرده و این امکان را داشته باشند تا فیش خود را در سیستم ثبت کنند و مبلغ پرداخت شده، در پنل کاربر به عنوان اعتبار واریز گردد و بتوانند با اعتبار پنل خود خرید کنند.
در نظر گرفتن روش های مختلف ارسال کالا در فروشگاه. در صورتیکه فروشنده قصد دریافت وجه بابت ارسال را دارد هزینه آن را نیز در فروشگاه مشخص می کند و کاربر هنگام خرید می تواند یکی از انواع روش های پرداخت را انتخاب کرده و خرید خود را انجام دهد.