امروزه بشر به دنبال سرعت است. از این رو هرچیزی که سرعت بیشتری داشته باشد از جذابیت بیشتری نیز برخوردار است. دنیای وب سایت هم از این قاعده مستثنی نیست. کاربران فضای مجازی نیز تمایل دارند هر چه زودتر به خواسته خود برسند. به همین دلیل اگر سرعت لود وبسایتی پایین باشد بدون شک تعداد کاربران بازدید کننده افت شدیدی خواهد داشت. بنابراین طراحان در طراحی سایت باید به این موضوع بسیار توجه کنند. در ادامه این مقاله چند راهکار افزایش سرعت لود سایت را بررسی می کنیم.
راه های افزایش سرعت لود سایت
از مهمترین نکاتی که تاثیر بسیار بالایی در سرعت لود سایت دارد انتخاب فضای مناسب جهت میزبانی از وب سایت است. باید سروری را برای میزبانی انتخاب کرد که از لحاظ سخت افزاری توان پشتیبانی متناسب با تعداد بازدید کنندگان وبسایت را داشته باشد. انتخاب شرکت ارائه دهنده میزبانی از مهمترین نکات در داشتن یک سایت با سرعت بالا می باشد. طبیعی است هرچه تعداد بازدید کنندگان بیشتر باشد باید سرور از لحاظ سخت افزاری قوی تر باشد. همچنین هرچه تعداد وبسایت هایی که بر روی سرور میزبانی می شود کمتر باشد سرعت پردازش اطلاعات بیشتر خواهد بود.
کش شدن صفحات، فوق العاده باعث افزایش سرعت لود سایت می شود. زیرا نیاز نیست به صورت مکرر صفحات پردازش شوند و به مرورگر ارسال شوند بلکه با پردازش های دوره ای صفحات وب تشکیل می شوند و در مراجعات بعدی از آن استفاده می گردد.
برای کاهش حجم فایل های مربوط به کدها بهتر است آنها به صورت فشرده ذخیره کرده و سپس آن را در صفحات فراخوانی کنیم. همچنین نباید از کدهای تکراری استفاده کرد به عنوان مثال می توان کد کلاس در مشترک در css تعریف کرد و در تگ هایی که این خصوصیت مشترک را دارا می باشند استفاده کرد و تنها بخش های متغیر آن را تغییر داد.
بخشی که جلوه بصری به سایت می دهد تصاویر می باشد اما نباید سرعت و زیبایی را فدای یکدیگر کرد. می توان با استفاده از تصاویر بهینه، زیبایی و سرعت را توام با یکدیگر در وبسایت داشته باشیم. تصاویر صفحات باید بصورت بهینه قرار داده شوند یعنی بهترین کیفیت با حجم مناسب. همچنین در کدها بهتر است عرض و طول تصاویر را مشخص کنیم تا مرورگرها صفحات را بهتر بارگذاری نمایند.
علاوه بر فشرده سازی و بهینه سازی کدها نکته دیگر استفاده بجا و مناسب از کد در صفحه است. به عنوان مثال بهتر است صفحات کدهای css را در قسمت head قرار دهیم و فایل های javascript را در بخش های پایین تر؛ در این صورت حتی اگر حجم فایل ها زیاد باشد کاربر مدت زمان کمتری با صفحه سفید روبرو خواهد بود و زودتر محتوای سایت را خواهد دید.
در این مقاله تنها چند راهکار افزایش سرعت لود سایت به صورت خلاصه ارائه گردید. برای موفقیت در این مقوله باید اطلاعاتی بیشتر در زمینه میزبانی و طراحی بدست آورد.