بزرگترین پایگاه حرفه ای علم و تکنولوژی در سراسر دنیا موسسه IEEE می باشد که مرجعی برای ارائه خدمات علمی و فناوری به متخصصان عرصه علوم مهندسی برق، الکترونیک، کامپیوتر و سایر علوم می باشد.
هدف والای انجمن IEEE پیشبرد نوآوری های علمی و ارتقای فن آوری ها در راستای ارتقای کیفیت زندگی بشریت می باشد که تاکنون در این راه به موفقیت های چشمگیری دست یافته است.
با ظهور الکتریسیته و صنعت های مخابراتی نظیر تلگراف، دانشمندان نیاز به مرجعی منسجم برای بیان نظرات و طرح دیدگاه های خود داشتند، از این روی پایگاه IEEE به نیازهای آن ها در زمینه پیشبرد علوم و فنون پاسخ می داد.
این پایگاه بزرگترین تشکل حرفه ای و تخصصی می باشد که در این زمینه از مهندسان، پزشکان، دانشمندان و متخصصان علوم کامپیوتر، توسعه دهندگان نرم افزار، متخصصین فناوری اطلاعات، فیزیکدانان، داروسازان و تعداد بسیاری دیگر در هسته مرکزی خود استفاده می نماید به همین دلیل به جای تاکید بر روی نام کامل آن که تنها به برق و الکترونیک اشاره دارد از اصطلاح IEEE استفاده می شود.
در زبان انگلیسی نام این پایگاه از سر رشته کلمات “Institute of Electric and Electronic Engineer ” برگرفته شده است که بصورت “I Triple E” تلفظ می گردد و معادل فارسی آن پایگاه مهندسی برق و الکترونیک می باشد.
ریشه و بنیان موسسه IEEE به سال 1884 میلادی یعنی 130 سال پیش برمی گردد که از این روی می توان آن را جزو پیشگامان این عرصه قلمداد کرد.
در بهار سال 1884 گروهی از متخصصان برق در گردهمایی خود در نیویورک موسسه جدیدی را با نام AIEE بنا نهادند که هدف اصلی آن حمایت مالی و معنوی از دانشمندانی بود که در عرصه زمینه های نوظهور فعالیت می نمودند و حاصل کار آن ها کمک به بهتر زیستن بشریت بود.
در اکتبر همان سال موسسه AIEE نخستین گردهمایی خود را در فیلادلفیای آمریکا برگزار نمود که در آن تعداد بسیاری از اعضای اصلی مانند نوروین گرین و توماس ادیسون مبحث تلگراف و توان الکتریکی و الکساندر گراهام بل صنعت تلگراف را مطرح نمودند.
آنچه در این جلسه مطرح گردید مانند توان الکتریکی با توجه به کاربرد آنها در توسعه اختراعاتی نظیر موتور های القایی جریان متناوب، انتقال جریان متناوب مسافت بالا و نیروگاه های بزرگ به سرعت گسترش پیدا کرد و مورد توجه کمپانی های بزرگی همچون AEG، جنرال الکتریک و زیمنس قرار گرفت و باعث شد تا قرارداد تجاری سازی را امضاء نمایند.
پرورش نوآوری های فنی در جهت تعالی بشریت از اهداف این مجموعه می باشد، امروزه استفاده از پایگاه IEEE با هدف بهبود شرایط جهانی در میان متخصصان سراسر دنیا امری ضروری می باشد و در میان جوامع علمی برای همکاری علمی و تکنولوژیکی بسیار شناخته شده می باشد
پایگاه IEEE و اعضای آن با استفاده از مقاله های معتبر منتشر شده، کنفرانس های علمی، استانداردهای تکنولوژی و فعالیت های آموزشی و حرفه ای، الهام بخش دانشمندان در جهت رهیافت به فردایی بهتر می باشد و صدایی مورد اطمینان برای مهندسان، متخصصان کامپیوتر و فناوری اطلاعات و سایر دانشمندان در سرتاسر گیتی می باشد.
این پایگاه در بیش از 160 کشور دنیا بالای 420000 عضو دارد و تقریباً یک سوم مطالب علمی در فنون مهندسی برق، الکترونیک و کامپیوتر در این پایگاه به انتشار می رسد.
IEEE پایگاهی پیشگام در جهت تدوین استانداردهای بین المللی می باشد که بسیاری از زیرساخت های ارتباطات از راه دور، فناوری اطلاعات، تولید برق، محصولات و خدمات امروزی بر اساس آنها می باشد.
بنیاد IEEE به عنوان پایگاهی بشر دوستانه و عام المنفعه الهام بخش سخاوتمندی ها در حوزه علوم فنی و تخصصی می باشد، برنامه های IEEE موجب افزایش دسترسی ها به فناوری های نوین، سواد عمومی و آموزش تخصصی می باشد و به اهداف خود در راستای ارتقای سطح کیفیت زندگی بشر ادامه می دهد.