یکی از بدترین چیزهایی که می تواند به محبوبیت وب سایت شما صدمه بزند این است که سایت شما از فهرست گوگل حذف شود. این مورد چرا اتفاق می افتد؟ و مهم تر از آن، چطور می توان مجددا به نتایج گوگل بازگشت؟
چرا گوگل سایت من را از فهرست خود حذف کرده است؟
قبل از این که به بررسی این موضوع بپردازیم، بیائید ابتدا خلاصه وضعیتی را که گوگل برای اطلاع شما جهت حذف وب سایت تان از فهرست خود ارسال نموده بررسی کنیم:
"صفحه شما به طور دستی از فهرست ما حذف شده است، زیرا استانداردهای کیفیت لازم برای ارزیابی دقیق رتبه صفحه را نداشته است. دلایل مشخصی برای حذف صفحه و یا لیست کارهایی که می تواند منجر به حذف صفحه شود قابل ارائه نیست. با این حال، اقداماتی خاص نظیر مخفی کردن، نوشتن متن هایی که تنها موتورهای جستجو می توانند آن ها را بخوانند اما برای کاربران قابل مشاهده نیست، یا راه اندازی صفحات/ لینک هایی تنها با هدف فریب دادن موتورهای جستجو می تواند منجر به حذف دائمی وب سایت از فهرست ما شود. در صورتی که فکر می کنید صفحه شما در این دسته قرار داشته است، باید صفحه مورد نظر را پاک کرده و یک درخواست بررسی مجدد به help@google.com ارسال نمایید. ما هیچ تضمینی در خصوص بازگشت صفحه شما و یا زمان آن ارائه نمی دهیم. "
بنابراین اولین نکته ای که باید به خاطر داشته باشید این است که هیچ کس جز گوگل نمی تواند بگوید دقیقا چرا سایت شما حذف شده است. دوم این که گوگل این کار را انجام نمی دهد. پس بهترین کاری که می توانید انجام دهید این است که یک تحلیل برای نشان دادن پرچم های قرمزی که ممکن است باعث حذف وب سایت شما شده باشند طراحی کنید.
این موضوع درست است که SEO نمی تواند تضمینی برای ماندن درنتایج موتورهای جستجو بعد از انجام تحلیل داشته باشد. این بدان علت است که برای خود موتورهای جستجو مشخص نیست چه اقداماتی می تواند باعث شود یک وب سایت از لیست نتایج جستجوی آن ها حذف گردد. برای مثال، اسپم موتور جستجو دقیقا چیست؟ گوگل لیست کوتاهی از اقداماتی را که در آن دسته هستند پیشنهاد می دهد و بنابراین باید مراقب این موارد بود:
-متن یا لینک های پنهان
-تغییر مسیرهای مخفی
-صفحاتی که با کلمات نامناسب بارگذاری شده اند
-چندین صفحه، زیر دامنه یا دامنه هایی با محتوای تکراری
-صفحات درگاهی که تنها برای موتورهای جستجو ایجاد شده اند، یا روش های دیگری مانند برنامه های وابسته با محتوای اصلی هیچ یا اندک
در این جا قوانین دیگری از سایت گوگل آورده شده اند که باید به آن ها نیز توجه کنید:
از ترفندهایی که برای بهبود رتبه بندی موتورهای جستجو در نظر گرفته شده است اجتناب کنید. یک قاعده خوب این است که از توضیح دادن کارهایی که انجام داده اید برای یک وب سایت رقیب احساس راحتی داشته باشید. تست مفید دیگر این است که بپرسید آیا این کار به کاربران من کمک می کند؟ اگر موتورهای جستجو وجود نداشتند این کار را انجام می دادم؟
در طرح های پیونددهی که برای افزایش رتبه بندی یا رتبه صفحه وب سایت طراحی شده است شرکت نکنید. خصوصاً، از لینک دادن به اسپم های وب یا مکان های بد در وب خودداری کنید چون رتبه خود شما می تواند تحت تأثیر معکوس این لینک ها قرار بگیرد.
برای اطلاعات بیش تر، اصول وب مستر گوگل را در لینک زیر بررسی کنید: http://www.google.com/webmasters/guidelines.html..
جستجوی یاهو در تعاریف اسپم محدودتر است؛ با این حال، تمرکز بر تشخیص و حذف به همین اندازه مورد توجه است. آگاهی و پیروی از محدودیت های یاهو مهم است، زیرا یاهو هیچ خط مشی بازپذیری ندارد. در تمام مواردی که قبلاً مطرح شده است، اخراج دائمی بوده است. http://help.yahoo.com/help/us/ysearch/deletions/deletions-05.html.
آخرین اقدامی که ظاهراً می تواند سایت شما را به لیست موارد نامناسب اضافه کند لینک متقابل یا لینک داخلی است. با این کار، سایت ها در جهت تلاش برای بهبود مصنوعی رتبه بندی به هم لینک داده می شوند. فهرست راهنمای PLROUSE توضیحات زیر را برای لینک متقابل پیشنهاد می دهد:
لینک متقابل- اگر کل سایت شما در PR0 باشد، ممکن است شامل جریمه لینک متقابل شده باشد. گاهی اوقات وب مستری که دو یا تعداد سایت های بیش تری را کنترل می کند لینک هایی را از هر صفحه ی سایت به تمام صفحات سایت های دیگر برقرار می کند تا رتبه صفحه تمام سایت ها را افزایش دهد. اگر این موضوع تشخیص داده شود، در صورتی که وب سایت در فهرست ممنوعیت مستقیم گوگل قرار نگیرد، به سرعت شامل جریمه می شود.
برای اطلاعات بیش تر لینک زیر را ببینید: http://www.rlrouse.com/pagerank-penalty.html
موتورهای جستجو لینک متقابل را چگونه تشخیص می دهند: در میان شاخص های دیگر، عواملی که ممکن است باعث کشف لینک های متقابل شود شامل موارد زیر می باشد:
-محتوایی که کلمه به کلمه مشابه باشد
-ساختار کوکی مشابه
-اسامی عملکرد جاوا اسکریپت
-فایل های CSS و JS لینک شده
-نام های کلاس CSS
-اطلاعات تماس مشابه که در وب سایت ها قرار داده شده است
-نیم سرورهای مشترک
-تصاویر و/ یا تم های گرافیکی یکسان/ مشابه
-سایت هایی که از یک IP هاست می شوند
-تطابق اطلاعات Whois
-تطابق اطلاعات تماس الکسا
-لینک داخلی دامنه ها
-بک لینک های مشترک (لینک متقابل غیرمستقیم)
-کارت اعتباری مشابه که برای هر چیزی استفاده شده است
-لاگین کردن از یک IP به حساب های جداگانه
-کوکی های باقیمانده از لاگین های قبلی
-نام فایل های مشابه یا ساختارهای لینک دهی مشابه و کد نظرات
داشتن تعداد لینک های ورودی زیاد بدون توجه به منبع آن ها، به طور معمول نسبتاً ایمن به نظر می رسد. در سال گذشته، این فرضیه باعث خرید لینک و لینک دهی متقابل پنهان شد. در حال حاضر، سایت ها باید در مورد لینک های ورودی بسیار محتاط باشند. موتورهای جستجو از ارزش شبکه های لینک دهی شده متقابل و لینک های خریداری شده کم می کنند. سایت هایی که به آن نوع از شبکه ها لینک داده شده اند ترافیک کم تری دارند و در نتیجه، طی چند ماه این سایت ها کاملاً از فهرست گوگل حذف می شوند.
این که سایت به طور دستی یا توسط تغییر الگوریتم حذف می شود، بدون اطلاعات مناسب از خود گوگل قابل تشخیص نیست، که این مورد نیز کاملاً ناممکن است. فلسلفه مبارزه با اسپم SE گوگل را به یاد داشته باشید: گوگل ارائه ی راه حل های مقیاس پذیر و خودکار را برای مسائل ترجیح می دهد، پس تلاش می کنیم تا مبارزه اسپم روبه رو را به حداقل برسانیم. گزارش های اسپمی که دریافت کرده ایم برای ایجاد الگوریتم های مقیاس پذیری استفاده می شوند که تلاش های اسپم بعدی را تشخیص داده و آن ها را مسدود می کند.