هر کسب و کاری که در بستر اینترنت اجرا شود کسب و کار آنلاین (اینترنتی) به حساب می آید. مثلاً یک فروشگاه آنلاین نمونه بارز یک کسب و کار اینترنتی است. کالاها در بستر اینترنت قابل مشاهده هستند و بصورت آنلاین اقدام به سفارش می کند و همه چیز از طریق بستر اینترنت انجام می شود. کسب و کار اینترنتی یکی از جذاب ترین شغل های دنیاست، چون در هر شرایطی کسب و کارتان برای شما پولسازی می کند.
بر خلاف تصور بیشتر افراد راه اندازی کسب و کار اینترنتی اصلاً کار سختی نیست اما به موفقیت رساندن آن آسان نیست! کسب و کار اینترنتی در منزل در نگاه اول جذابیت بسیار زیادی دارد. درست است که با سرمایه اندک میتوان کسب و کار اینترنتی خود را راه اندازی کرد اما به یاد داشته باشید مانند هر شغل دیگری نیاز است چم و خم کار را بلد بوده و باید از مهارتهای لازم برخوردار باشید. چرا که در این سمت و سو نیز رقباي قدري هستند!
انواع کسب درآمد اینترنتی در منزل
1. فروش کالا
2. فروش خدمات
3. آموزش و فروش محتوا
روشهای کسب درآمد اینترنتی در منزل
از سلائق و سرگرمیها شروع کنید
همه افراد با توجه به شخصیتشان، ویژگیها و علاقه های مختلفی دارند. برخی به آشپزی علاقه دارند و در عوض برخی دیگر شیفته موسیقی هستند. تنها کافی است که اندکی به این علائق دید تجاری داد، آن وقت میتوان درآمد قابل توجهی از این راه کسب کرد. اما قبل از اینکه به فکر کسب درآمد باشید، باید میزان مهارت خود را به صورت تخصصی افزایش دهید.
بعد از رسیدن مهارت به حد قابل قبول ، فرد می تواند از یکی از روشها برای کسب درآمد اینترنتی اقدام کند. معروفترین و شاید اولین روشی که به ذهن افراد خطور میکند، استفاده از ابزار شبکههای اجتماعی است که در چند سال اخیر در ایران نیز بسیار رواج پیدا کرده است.
اینستاگرام ، شبکه اجتماعی پر طرفدار است که انواع مختلف کسب و کار آنلاین در آن رواج دارد : صنایع دستی، آشپزی، آموزش و موسیقی و ... کانالهای تلگرامی هم در این زمینه بسیار مؤثر واقع شده ست.
اینفلوئنسرها کسانی هستند که دارای نفوذ بر روی جامعهای از مخاطبان خود هستند. مانند سلبریتیها یا هر گروه و فرد دیگری که توان هدایت افراد به سمت انجام یک کار مشخص را دارند. در چند سال اخیر و به دنبال گسترش شبکههای اجتماعی، اینفلوئنسر مارکتینگ نیز به شدت مورد توجه کسب وکارها قرار گرفته است. از طریق اینفلوئنسرها معمولاً به تبلیغات محصولات و خدمات خود اقدام میکنند.
این افراد ممکن است روزنامهنگاران، نویسندگان، آشپزها یا حتی کسانی باشند که به واسطه سبک زندگی خاص خود در شبکههای اجتماعی معروف شدهاند. بنابراین نباید تصور رویایی از این افراد داشت، چرا که بسیاری از افراد عادی جامعه نیز ممکن است قابلیت اینفلوئنسر شدن را داشته باشند. اما در کنار شبکههای اجتماعی، میتوان از روشهای دیگر مانند ایجاد وبسایت شخصی، راهاندازی فروشگاه اینترنتی یا سایر روشها برای این کار استفاده کرد.
لیستی از ایده ها برای شروع کسب و کار اینترنتی از داخل اتاق خانه
ترجمه و انتشار کتاب
کارشناسی تولید محتوا
ویراستار شدن
برگزاری دوره های آموزشی آنلاین
کوچینگ یا راهنمایی
ساخت ویدیو برای یوتیوب؛ راهی دیگر به کارگیری دانش تخصصی شما
تولید پادکست
پژوهشگری
مشاور تغذيه
مشاور بازاریابی
مشاور سفر و تورهای گردشگری
فروش انواع آثار هنری
میزان بیکاری زنان در ایران 170% بیشتر از مردان است؛ بسیاری از خانمها به دلیل دردسرها و سختی کار خارج از منزل (و حتی در مواردی به دلیل مخالفت خانواده!) به کل کسب درآمد را کنار میگذارند و به این ترتیب درآمد آقایان 2.5 برابر بیشتر از زنان میباشد. به همین دلیل آرامش حضور در خانه، ساعت کاری منعطف، نظارت بیشتر روی امور منزل و بچهها، امکان درآمدزایی و رسیدگی به امور خانه به طور همزمان، باعث میشود کسب و کار خانگی برای زنان بسیار مناسب باشد.
برای شروع کسب و کار خودمان در منزل از کجا شروع کنیم؟
همیشه پای یک ایده در میان است ( تصمیم گیری در مورد حوزه فعالیت)
سبک سنگین کردن ایده (یک محصول خوب تولید کنید)
ساخت سایت برای کسب و کار اینترنتی در منزل (روز مورد علاقه کارتان را تصور کنید)
آستین ها را بالا بزنید و شروع کنید
وسایلتان را آماده کنید
یک سایت با هزینه کم راه اندازی کنید
بازاریابی را شروع کنید
قوانین کسب و کار خانگی را بدانید
ساده ترین ابزاری که باید داشته باشید یک کامپیوتر یا لپ تاپ و گوشی موبایل هوشمند است. این روزها دیگر در اکثر خانه ها این موارد به راحتی پیدا میشود. مورد دوم دسترسی به اینترنت با سرعت مناسب از ضروریات است. اما برای شروع کسب و کار آنلاین خود باید لیستی از علایق، مهارت ها و تجربیات تان هم تهیه کنید. مشخص کنید به چه موضوعاتی علاقه مند هستید و یا در چه زمینه هایی مهارت، تخصص و تجربه خوبی دارید؟ مورد بعدی که بهتر است داشته باشید، یک وب سایت است.
رابرت هرجاوک در کارآفرینی به موفقیتی رسید که رویای بسیاری از مردم است، او در این باره میگوید: «مردم از من میپرسند کارآفرینی یک چیز ذاتی است که هنگام تولد با کارآفرینان متولد شود؟ یا میتوان آن را یاد گرفت و پرورش داد؟ چیزی که من در این مدت متوجه شدهام این بود که کارآفرینان موفق در شرایط مختلف انعطافپذیر هستند؛ اگر مرا در وسط جنگل رها کنند، میتوانم خودم را از شرایط سخت نجات دهم و این بزرگترین مهارت من است.
او در ادامه صحبتهایش به این نکته اشاره میکند که در زمان جوانی شک داشت بتواند کسب و کارش را راه اندازی کند، چون نه تجربهای در زمینه کسب و کار داشته و نه از حسابداری و قوانین مالی سر در میآورده. بسیاری از اطرافیان او هم بارها گفتند نمیتوانی موفق شوی! ولی راز موفقیت هرجاوک این بود آنچه را که فکر میکرد به آن تعلق دارد را انجام داد و بخاطرش سختیها را تحمل کرد تا توانست پیشرفت کند.