بازاریابی سنتی دیگر مانند گذشته اثرگذار نیست و امروزه، شما به چیزی فراتر از بیلبوردها و تبلیغات چند ثانیه ای تلویزیونی نیاز دارید. افزایش سرعت اینترنت و گسترش آن باعث شده است که تماشای ویدیوهای آنلاین به یکی از عادت های مصرف کنندگان تبدیل شود. بنابراین اگر تا به حال استراتژی ویدیو مارکتینگ خود را تدوین نکرده اید، باید کم کم نگران آیندهٔ کسب وکارتان شوید. در بازاریابی و تبلیغات برای جذب مشتری و افزایش فروش، روش های مختلفی وجود دارد. جهت معرفی محصولات و خدمات و بیان ویژگی های آن ها می توان به روش های متنی، کلامی، تصویری و یا تهیه یک فیلم اقدام نمود. محل ارائه هر یک از این محتواها در انتخاب نوع روش، تعیین کننده است. برای مثال رسانه های صوتی تصویری مانند رادیو و تلویزیون قطعاً محل مناسبی برای تولیدات کلامی و ویدیویی است. یا مثلاً تا چند وقت گذشته، فضای مجازی صرفاً برای محتوای متنی و تصویری کاربرد داشتند، اما اخیراً با افزایش سرعت اینترنت، پیدایش و گسترش شبکه های اجتماعی مختلف مانند اینستاگرام، گسترش برنامه های اینترنتی، همچنین وجود سایت های اشتراک گذاری ویدئویی مانند یوتیوب و آپارات، محتواهای ویدئویی نیز در این فضا کارکرد بسیار خوبی پیدا کرده اند. در این مقاله با ما همراه باشید تا با نقش ویدئو مارکتینگ در کسب و کارها آشنا شوید.
بسیاری از افراد با روند بازاریابی محتوا آشنا هستند و از تاثیر آن در تبلیغات و معرفی محصولات و خدمات خود مطلع اند. روش های زیادی برای تولید محتوا وجود دارد، از محتوای متنی، صوتی و تصویری گرفته تا ویدیوهای بسیار جذابی که هر کدام مزایا و جایگاه استفاده ی خود را دارند. در بین این روش های بازاریابی، ساخت ویدیوهای تبلیغاتی می تواند بسیار جذاب باشد. امروزه کاربران، طیف گسترده ای از ویدیوها را در رسانه های اجتماعی مانند فیسبوک، اینستاگرام و یوتیوب را مشاهده می کنند. از این رو یک فضای بازاریابی جدید بوجود آمده است که بازاریابان آن را، بازاریابی محتوای ویدیویی نامگذاری کرده اند. ویدیو مارکتینگ یک استراتژی بازاریابی جدید است که هدف آن تولید و به اشتراک گذاری محتواهای ویدیویی مرتبط و سازگار برای گروه هدف شما به منظور تبلیغ محصولات و خدمات مختلف است.
ویدیو مارکتینگ از حدود سال 2010 به صحنه آمده و حدودا چهار سال بعد بود که افرادی با بودجه کم هم به آن دسترسی پیدا کردند. امروزه به لطف تحول در شبکه های اجتماعی، ویدیو مارکتینگ در دسترس همه کسب وکارها قرار گرفته است. در گذشته، هزینه زیاد یکی از اصلی ترین موانع دسترسی به ویدیو مارکتینگ بود. امروزه می توان در کمتر از 15 دقیقه و بدون مهارت های خلاقانه یا بودجه زیاد، ویدیویی با کیفیت استودیویی به صورت آنلاین تهیه کرد. عامل مهم دیگری که به گسترش ویدیو مارکتینگ یا بازاریابی ویدیویی کمک کرده است، تقاضا در شبکه های اجتماعی است. پلتفرم های اجتماعی فهمیده اند که ویدیو خیلی جذاب تر از متن یا عکس است.
ویدیو مارکتینگ یا Video Marketing همان تبلیغات ویدیویی در واقع یکی از شاخه های بازاریابی اینترنتی محسوب می شوذ و چون نوعی تولید محتوا است با بازاریابی محتوایی یا Content Marketing ارتباطی نزدیک دارد. در فرایند مذکور از ویدیو تخت عنوان ابزاری جهت تبلیغ استفاده می شود. به زبانی ساده تر به بهره مندی از ویدیو جهت برندینگ یا Branding، فروش محصول یا خدمات یک کسب وکار ویدیو مارکتینگ اطلاق می شود. در حال حاضر اکثر کمپین های بزرگ بازاریابی در جهان از ویدیو مارکتینگ جهت گسترش فعالیت های خود استفاده می نمایند. در تبلیغات ویدیویی، عموم بازاریابان دنبال تولید فیلمی چند دقیقه ای با رعایت نکات مهم زیر هستند:
• سال ۲۰۰۹ اختراع بیت کوین به عنوان اولین بلاک چین و ارز دیجیتال جهان
• سال ۲۰۱۲ اختراع NFT ها یا توکن های غیرقابل تعویض که از دارایی های مهم در متاورس محسوب می شوند.
• سال ۲۰۱۵ اختراع اتریوم به عنوان دومین بلاک چین بزرگ جهان با امکان اجرای قراردادهای هوشمند که تولید اپلیکیشن ها به صورت غیرمتمرکز را میسر می سازد.
• معرف کلی ماهیت کسب وکار باشد و نقاط قوت را آن نشان دهد.
• معرفی محصول و آموزش روش استفاده از آن
• درباره بهره مندی از نوعی خدمت یا ابزار
• مواردی نظیر تعمیر محصول
• آموزش یک مبحث مهم برای مخاطبان
• معرفی گروهی که فعالیت های مختلفی را انجام می دهند.
• در تبلیغات ویدیویی، عموم بازاریابان دنبال تولید فیلمی چند دقیقه ای با رعایت نکات مهم هستند.
قبل از هر چیز باید بدانید بازاریابی ویدئویی یا ویدئو مارکتینگ متفاوت از تبلیغات ویدئویی است. اگر برداشتتان از ویدئو مارکتینگ صرفا ساخت یک تیزر تبلیغاتی و انتشار آن در شبکه های اجتماعی است باید بدانید سخت در اشتباه هستید. ویدئو مارکتینگ اصول و استراتژی مشخصی دارد که برای هر محصول و برند متفاوت است. اینطور نیست که بتوانیم برای همه ی کسب و کارها و محصولات یک نسخه ی یکسان و مشترک بپیچیم. ویدئو مارکتینگ یکی از روش های بازاریابی است که تهیه و انتشار محتوای ویدئویی به منظور معرفی برند، معرفی محصول و جذب مخاطب و نهایتا افزایش فروش انجام می شود. در بازاریابی محتوا و به خصوص بازاریابی ویدئویی قبل از هر چیز لازم است مخاطب هدف محصول یا خدمت ارائه شده از طرف کسب و کار مشخص شود تا تمرکز بازاریابی روی رسانه هایی صورت پذیرد که مخاطب بیشترین تعامل را با آن دارد. این فقط یک مورد از پرسونای مشتری است که برای ساخت و انتشار محتوای بازاریابی باید مدنظر قرار داد. جنسیت، رده ی سنی، زمینه ی شغلی، میزان درآمد، محیط کار و زندگی، منطقه ی جغرافیایی، علایق و احتیاجات از جمله مهم ترین مواردی است که در بازاریابی ویدئویی باید مدنظر کسب و کار قرار گیرد.
قطعا سبک ویدئویی که مخاطب آن کودکان هستند با ویدئویی که برای افراد میانسال ساخته می شود تفاوت های بسیاری داشته و عدم توجه به این موارد می تواند اثر بخشی بازاریابی را تا حد زیادی کاهش داده و اتلاف بودجه ی بازاریابی کسب و کار را به دنبال داشته باشد. ضمن اینکه بازاریابی ویدئویی فقط ساخت و انتشار ویدئوی تبلیغاتی نیست. یک ویدئوی بازاریابی می تواند صرفا معرفی برند یا حتی یک ویدئوی حاوی نکته ی آموزشی باشد. یعنی هیچ اشاره ی مستقیمی به محصول و فروش نشده و صرفا در کنار محتوای آموزشی، برند کسب و کار به مخاطب نمایش داده شود. با عرضه ی محتوای ویدئویی مانند آموزشی، بهداشتی و تفریحی و ارائه ی برند یا نشان تجاری در کنار آن می توان حس اعتماد و رضایت را در مخاطب ایجاد کرد و به نوعی محتوای مفید را به برند مدنظر مرتبط کرد.
اهمیت و مزایای ویدئو مارکتینگ
امروزه بازاریابی ویدئویی از اهمیت ویژه ای در تبلیغات برندها برخوردار است. آمارها نشان می دهند بیش از 50 درصد کسب و کارها در جهان، برای تبلیغات خود از ویدئو مارکتینگ به عنوان مهم ترین ابزار تبلیغاتی خود استفاده می کنند. حال مزایا و اهمیت استفاده از ویدئو مارکتینگ را بیان می کنیم:
1. نرخ تبدیل بازدیدکننده به مشتری
ویدئو مارکتینگ به صورت معناداری در افزایش نرخ تبدیل بازدیدکننده به مشتری مؤثر است. طبق آمارهای موجود، بازاریابی ویدئویی حدود 80 درصد نرخ تبدیل به مشتری را افزایش می دهد که این عدد، رقم قابل توجهی است.
2. میزان فروش
بازاریابی ویدئویی همچنین در افزایش فروش نیز تأثیر بسیار زیادی دارد؛ به طوری که طبق بررسی های انجام شده، بیش از 70 درصد از افرادی که فیلم مربوط به معرفی یک محصول را دیده اند، آن محصول را خریداری نموده اند.
3. جلب اعتماد مشتری
جلب اعتماد مشتری در بازاریابی، مهم ترین عامل در فروش بیشتر و مستمر محصولات و خدمات می باشد. اگر بتوان اعتماد مشتری را کسب کرد، پس از آن به راحتی می توان به فروش بیشتر نیز دست یافت. ویدئو مارکتینگ یکی از تأثیرگذارترین نوع تبلیغات در جلب اعتماد مخاطبان است. طبق نظرسنجی های انجام شده، بیش از 50 درصد مشتریان پس از تماشای فیلم یک محصول، با اعتماد بیشتری آن محصول را خریداری کرده اند.
4. نرخ بازگشت سرمایه
علی رغم هزینه های بالای تولید یک فیلم تبلیغاتی، نرخ بازگشت سرمایه این تبلیغات بسیار بالا بوده به طوری که بالای 80 درصد از برندها اعتقاد به بازگشت سرمایه خود در زمان کوتاهی دارند، که این موضوع می تواند بسیار حائز اهمیت باشد. چرا که شاید از نظر بعضی افراد، استفاده از ویدئو مارکتینگ توجیه اقتصادی نداشته باشد. اما با این آمار، استفاده از آن موجه خواهد بود.
5. جستجوی محصولات در موتورهای جستجو
جستجوی محصولات در موتورهای جستجو مانند گوگل، یکی از پرکاربردترین روش ها برای یافتن محصول مورد نظر در سایت های فروشگاهی است. پس بهتر است سعی کنیم در نتایج جستجوی گوگل، همواره حضور داشته باشیم. طبق تحقیقات انجام شده، سایت های حاوی محتواهای ویدئویی، بسیار بیشتر از سایر سایت ها در نتایج جستجوی گوگل ظاهر می شوند. پس بهتر است حتماً از فیلم های تبلیغاتی برای هر چه بیشتر دیده شدن در نتایج جستجوی گوگل استفاده کنیم.
6. جذب مخاطب بیشتر
براساس آمارهای منتشر شده، بیشتر حجم مصرفی کاربران اینترنت برای تماشای محتوای ویدئویی است. در واقع این آمار ثابت می کند که برای بسیاری از مردم تماشای یک ویدئو نسبت به خواندن یک پست یا روش های دیگر در اولویت قرار دارد.
7. تعامل کاربران و افزایش ترافیک
افزودن یک ویدئو در وب سایت یا در برخی مواقع حتی فقط ذکر کلمه ویدئو به طرز شگفت انگیزی افزایش ترافیک سایت را به همراه دارد. این در حالی است که براساس آمارهای منتشر شده، محتوای ویدئویی در مقایسه با دیگر پست ها سطح بالایی از تعامل کاربران را ایجاد می کند.
8. افزایش خلاقیت بی شمار
تولید محتوا در فرمت ویدئویی این امکان را در اختیار کسب وکارها قرار می دهد تا اطلاعات زیادی را با انعطاف پذیری زیاد و در لحن و سبک متفاوت و البته جذاب به مخاطب منتقل کنند.
9. بهبود سئو
تولید محتوای ویدئو نه تنها باعث می شود که افزایش ترافیک را تجربه کنید بلکه ابزاری عالی در استراتژی سئو خواهد بود. زمانی که یک استراتژی عالی برای سئو داشته باشید می توانید توجه موتورهای جستجو را به کسب وکار خود دریافت کنید که باعث افزایش رتبه بندی نیز خواهد شد.
10. اشتراک گذاری بیشتر
ویدئو چه زمان طولانی داشته باشد چه کوتاه، یک قابلیت مشترک دارد. وقتی مخاطبان از یک ویدئو لذت می برند دوست دارند آن را با دیگران به اشتراک بگذارند. این ویژگی باعث می شود تا دیدن یک ویدئو و امکان دسترسی مخاطبان به محصول یا خدمات کسب وکارها افزایش یابد.
برای اینکه از ویدئو مارکتینگ بهترین نتیجه را بگیرید، در ساخت و استفاده مراحل زیر را دنبال کنید:
گام اول: تعیین هدف و مخاطب هدف
اولین و مهم ترین مرحله در ساخت ویدئو برای ویدئو مارکتینگ، مشخص کردن هدف و مخاطبین است. قبل از هر چیز، باید مشخص کنید که هدف از ساخت ویدئو چیست. آیا می خواهید محصولات یا خدمات خود را معرفی کنید، قصد دارید برند خود را معرفی کنید، یا شاید به دنبال افزایش فروش هستید. بعد از تعریف هدف، باید مخاطب خود را شناسایی کنید. شناخت دقیق مخاطبان هدف به شما کمک می کند تا محتوای ویدئو را به گونه ای بسازید که بیشترین تأثیر را بر روی آن ها داشته باشد. عواملی مانند سن، جنسیت، موقعیت جغرافیایی، علاقه ها و نیازهای مخاطبان باید در این مرحله در نظر گرفته شوند.
گام دوم: برنامه ریزی و سناریونویسی
پس از تعریف هدف و شناخت مخاطب، نوبت به برنامه ریزی و سناریونویسی می رسد. برنامه ریزی در ویدئو مارکتینگ به معنای تنظیم زمان بندی و تعیین مراحل اجرایی است. در این مرحله، باید مشخص کنید که چه ابزارها و تجهیزاتی نیاز دارید و ساخت ویدئو چقدر زمان می برد. سناریونویسی یکی از بخش های مهم در ویدئو مارکتینگ است. یک سناریوی خوب باید داستانی جذاب و منطقی داشته باشد که مخاطب تا انتها ویدئوی شما را مشاهده کند. سناریو باید به گونه ای نوشته شود که باهدف و مخاطب هماهنگ باشد و پیام موردنظر را به وضوح منتقل کند.
گام سوم: تهیه و تنظیم تجهیزات
پس از تدوین سناریو، نوبت به تهیه و تنظیم تجهیزات می رسد. در این مرحله باید دوربین، میکروفون، نورپردازی و سایر تجهیزات موردنیاز برای فیلم برداری را آماده کنید. کیفیت تجهیزات تأثیر زیادی بر کیفیت نهایی ویدئو خواهد داشت، پس باید تجهیزات باکیفیتی را انتخاب کنید. همچنین در این مرحله باید محل فیلم برداری و تنظیمات صحنه را نیز مشخص کنید. اگر قصد دارید در فضای داخلی فیلم برداری کنید، باید به نورپردازی و صدابرداری مناسب توجه داشته باشید. اگر در فضای باز فیلم برداری می کنید، باید عوامل محیطی مانند نور طبیعی و نویز صدای محیط را در نظر بگیرید.
گام چهارم: فیلم برداری و تدوین
پس از آماده سازی تجهیزات، فیلم برداری آغاز می شود. نکته مهم در فیلم برداری این است که باید زمان کافی برای تکرار صحنه ها اختصاص دهید. اگر صحنه ای نیاز به تکرار دارد، نباید از انجام آن صرف نظر کنید؛ زیرا کیفیت نهایی ویدئو بسیار مهم است. پس از پایان فیلم برداری، نوبت به تدوین ویدئو می رسد. در این مرحله، باید تمامی صحنه های فیلم برداری شده را بررسی کنید و بهترین آن ها را انتخاب کنید. برای تدوین می توانید از نرم افزارهای حرفه ای تدوین مانند Adobe Premiere، Final Cut Pro یا DaVinci Resolve استفاده کنید.
این نکات درصد موفقیت ویدئو مارکتینگ را چندبرابر می کنند، پس به خوبی آنها را بررسی کرده و در اجرای ویدئو مارکتینگ رعایت کنید:
1. شروع قوی و جذاب
مقدمه ویدئو نقش بسیار مهمی در جلب توجه مخاطبان دارد. تحقیقات نشان می دهند که اکثر بینندگان در چند ثانیه اول تصمیم می گیرند که آیا ویدئو را ادامه دهند یا نه؛ بنابراین ویدئوی شما باید با یک شروع قوی و جذاب، مخاطبان را به تماشای ادامه ویدئو ترغیب کند. استفاده از سؤالات تحریک کننده، بیان نیازهای مخاطبان، استفاده از ترنزیشن های جذاب، تصاویر زیبا و موسیقی می تواند به شما کمک کند تا مخاطبان را در ویدئو نگه دارید و به اصطلاح میخکوب کنید.
2. اختصاص دادن منابع به فرایند ویدئو مارکتینگ
باید بودجه خاصی را برای ویدیو در دیجیتال مارکتینگ در نظر بگیرید. این هزینه ها شامل فراهم کردن تجهیزات مناسب، نرم افزارهای تدوین و گروه تولید ویدیو است. همچنین، باید زمان انجام این فرایند را نیز در نظر بگیرید.
3. بیان کردن داستان ویدیو، مهم ترین بخش ویدیو مارکتینگ
مهم ترین قسمت ایجاد ویدیو در دیجیتال مارکتینگ، بیان مناسب داستان Storytelling ویدیو است. بدون یک داستان خوب، ویدیو نمی تواند انقلاب لازم را در استراتژی مارکتینگ شما ایجاد کند. در نتیجه در این مورد خوب فکر کنید و در مورد محتوا و چگونگی داستان ویدیو از جلسات طوفان فکری و ایده های هم تیمی ها استفاده کنید.
4. تولید ویدیوی شگفت انگیز برای جلب توجه مخاطب
بیان مفهوم ویدیو به تنهایی کافی نیست و علاوه بر این موضوع، باید توجه مخاطبین را با استفاده از ایده های خلاقانه جلب کنید. ویدئوهایی که تمام محتوای آن ها بر اساس مارکتینگ و تبلیغات است برای کاربران خسته کننده هستند و نتیجه مورد نظر شما را برآورده نخواهند کرد. مشتریان مایل هستند از دیدن ویدیو شگفت زده شوند، بیاموزند، بخندند و از ویدئو لذت ببرند.
5. بهینه سازی ویدیو در دیجیتال مارکتینگ برای بهبود سئو وب سایت
تکنیک های زیادی وجود دارد که ویدیوی شما به راحتی توسط کاربران در موتورهای جستجو یافت شود. توضیح ویدیو مهم ترین نکته در این باره است. توضیحات مربوط به ویدیو در دیجیتال مارکتینگ امکان فهمیدن موضوع ویدیو، محتوای آن و نهایتا رتبه بندی را به گوگل می دهد و در بهبود سئو در دیجیتال مارکتینگ تاثیر بسزایی دارد. سعی کنید از کلمات کلیدی در توضیحات استفاده کنید.
6. کوتاه بودن ویدیو برای جلوگیری از افت تعامل مخاطب
طول مشخص و استانداردی برای ویدئوها وجود ندارد، اما یک قانون سرانگشتی در مورد ویدئوهای آنلاین این است که هرچه کوتاه تر باشند عملکرد بهتری خواهند داشت. 30 ثانیه زمان مناسبی برای در پلتفرم های آنلاین و شبکه های اجتماعی است. باید هر چیز غیرضروری و اضافه ای را از ویدئوها حذف کنید. مدت زمانی که مخاطبین به ویدئو توجه می کنند نیز کم است. بنابراین باید مفاهیم اصلی را در مدت زمان کوتاهی که در اختیار دارید بیان کنید. آمارها می گویند بیش از 75 درصد از مخاطبان ترجیح می دهند ویدئوهای آنلاین کمتر از 1 دقیقه باشند. تحقیقات wistia.com در مورد ارتباط بین مدت ویدئو و درگیری کاربران با آن می گوید افت شدیدی در تعامل کاربران بین دقایق 2 و 3 اتفاق می افتد. تعامل کاربران در دقایق 6 تا 12 تقریباً ثابت است و از دقیقه 12 به بعد مجدداً تعامل کاربران افت می کند.
7. انتشار گسترده ویدیو در رسانه ها برای بازدید بیشتر
ویدیو را به صورت گسترده در رسانه های رایگان مانند وب سایت، یوتیوب، آپارات و تمام کانال های اجتماعی که دارید منتشر و پس از آن شروع به تبلیغ در رسانه های پولی کنید.
8. تجزیه و تحلیل نتایج استفاده از ویدیو در دیجیتال مارکتینگ
پس از گذشت مدتی از زمان انتشار ویدیو، معیارها و ضوابط مورد نظر را دنبال یا track کنید تا متوجه شوید کدام ویدیو در دیجیتال مارکتینگ نتیجه بهتری گرفته است. علت آن را بررسی کرده و بر روی سایر ویدیوها نیز اعمال کنید.
9. استفاده از کال تواکشن در ویدئو
یکی از مهم ترین بخش های هر ویدئو، کالتواکشن یا دعوت به اقدام است. پس از اینکه ویدئو پیام خود را منتقل کرد، باید به مخاطب بگویید که انتظار دارید چه اقدامی انجام دهد. این اقدام می تواند شامل خرید محصول، ثبت نام، اشتراک گذاری ویدئو یا هر فعالیت دیگری باشد. استفاده از کالتواکشن می تواند باعث افزایش نرخ تبدیل شود.
انواع ویدیو مارکتینگ
پیش از اینکه دوربین را جهت فعالیت های بازاریابی ویدیویی در دست بگیریم، باید ابتدا با انواع مختلف بازاریابی ویدیویی آشنا شویم. شاید عموم مخاطبان با ماهیت کلی ویدیوهای تبلیغاتی غریبه نباشند؛ چراکه در حال حاضر اکثر کسب وکارها از این ابزار قدرتمند جهت جذب مخاطبان استفاده می نمایند. برای مثال تبلیغات ویدیویی پیش از آغاز بازی های مهم در فوتبال یا پخش سریال های پربیننده در جذب مخاطبان برای برندینگ یک محصول یا خدمات نقش بسزایی دارد. به طور کلی انواع ویدیو مارکتینگ از لحاظ محتوا شامل موارد زیر است:
• معرفی محصول
این نوع از بازاریابی ویدیو بیشتر مورد استفاده شرکت ها، وب سایت فروشگاه آنلاین و سنتی است که در آن محصولات یا خدمات معرفی می گردند و سپس در شبکه های مجازی برای مخاطبان به اشتراک گذاشته می شوند.
• رویداد و وقایع
این نوع ویدیوها، در واقع در دسته ویدیوهای خبررسانی قرار می گیرند که بیشتر توسط شرکت هایی خاص یا رسانه های عمومی تولید می گردند که در آن رویدادهای خاصی را به اطلاع مخاطبان خود می رسانند.
• آموزشی
در ویدیوی آموزشی همان طور که از نامش مشخص است به آموزش حرفه ای خاص یا طریقه استفاده از محصول و خدمات پرداخته می شود. اکثر کسب وکارها جهت جذب مخاطبان در کنار بازاریابی ویدیویی از ویدیوهای آموزشی هم استفاده می نمایند.
• موشن گرافیک
موشن گرافیک یا Motion graphics همان گرافیک پویا و متحرک، توسط نرم افزارهایی خاص تولید می شود. در واقع موشن گرافیک از محبوب ترین انواع ویدیو مارکتینگ به شمار می رود که در جذب مخاطبان نقش بسزایی دارد. از علت های محبوبیت موشن گرافیک علاوه بر تاثیرگذاری، جذابیت و کاربر پسندی، می توان به صرفه بودن هزینه ساخت نسبت به دیگر ویدیوهای بازاریابی که در فضایی واقعی فیلمبرداری شده اند، اشاره کرد. به طور کلی ویدیوهای موشن گرافیک در تمامی مباحث تبلیغاتی، آموزشی، اطلاع رسانی و مواردی مشابه کاربرد دارند.
• ویدیو لایو
همان طور که می دانید ویدیو لایو یا همان ویدیوی زنده از قبل ضبط نشده، به صورت همزمان فیلمبرداری و پخش می شوند. به طور معمول ویدیو لایو بیشتر برای ارتباط و تعامل با مخاطبان مورد استفاده قرار می گیرد.
• ویدیو راندآپ یا Round Ups
به ویدیوهای نتیجه گیری، ویدیو راندآپ هم اطلاق می شوند. در واقع این ویدیوها همان کلیپ های کوتاهی هستند که سازنده در آن تلاش دارد تا ویژگی های بارز یک محصول یا خدمات را معرفی نماید. این نوع از ویدیوها، به طور معمول از یک تا چهار دقیقه زمان برخوردار هستند و در کمترین حالت ممکن باید مفهومی عمیق را به مخاطبان خود انتقال دهند. جهت ساخت این نوع از محتواها، کارشناسان عقیده دارند که نباید مستقیم با دوربین صحبت کرد و مطلوب است از محصولات و تصاویر مرتبط استفاده گردد.
• ویدیو طنز
به طور کلی یکی از ویدیوهایی که نزد مخاطبان جایگاه ویژه ای دارد، محتواهای طنز است. کارشناسان حوزه بازاریابی عصبی یاNeuromarketing بر این عقیده اند که اگر بتوانیم احساسات خوبی را در مخاطبان خود ایجاد نماییم، در دفعات بعد آن ها دوباره به سراغ ما خواهند آمد. به موجب این امر افرادی که احساس می نمایند که در زمینه طنزپردازی مستعد هستند، می توانند از آن استفاده نمایند و بدین طریق، محصولات یا خدمات خودشان را به شکلی مطلوب تر عرضه کنند.
• مصاحبه
ما می توانیم برای تولید ویدیو مارکتینگ با افراد مشهور مصاحبه نماییم و از این طریق اعتبار کسب وکارمان را افزایش دهیم. البته همواره لازم نیست تا با افراد مشهور مصاحبه شود، بلکه می توانیم چنین محتواهایی را با اشخاص ناشناس هم تولید نماییم. تنها باید به این نکته توجه داشته باشیم که صحبت های شخص مصاحبه شونده باید مخاطبان را با ما همراه سازد.
• ولاگ یا Vlog
یکی دیگر از محتواهای ویدیو مارکتینگ، ویدیو بلاگ یا ولاگ است. در واقع این ویدیوها برای کسب وکارهای کوچک گزینه مناسبی هستند. جهت ساخت ویدیو بلاگ ، تنها کافیست تا خودمان یا شخص دیگر، روبروی دوربین برویم و درباره تجربیات شخصی از استفاده یک محصول یا خدمات صحبت نماییم. در حقیقت ویدیو ولاگ به صورت های متنوعی در موضوعات مختلفی ساخته می شود.
در گذشته تهیه ویدیو و انتشار آن زیاد مقرون به صرفه نبود؛ اما در حال حاضر جهت تولید یک محتوای ویدیویی به تجهیزات قیمت بالا نیازی نیست و همچنین انتشار آن هزینه زیادی نمی برد. امروزه با استفاده از گوشی هوشمند، انواع شبکه های اجتماعی و پلتفرم هایی نظیر یوتیوب و آپارات کار برای ما بسیار ساده تر شده است. در حال حاضر، با توجه به گسترش فضای رقابت کسب وکارهای مختلف استفاده از ابزارهای تبلیغاتی بسیار حائز اهمیت است. در میان روش های نوین بازاریابی، ویدیو مارکتینگ با تاریخچه ای بلند، همواره مورد توجه مخاطبان و کسب وکارها بوده است. تجربه نشان داده که این ابزار تبلیغاتی نقش بسزایی در جذب مخاطبان و افزایش فروش دارد. ویدیو مارکتینگ می تواند در ابتدای کار، کمی دلهره آور و ترسناک به نظر برسد. ولی با کمی تمرین و حوصله می توانید به راحتی محتوایی باکیفیت و منحصربه فرد آماده کنید. با توجه به اینکه مردم علاقه بیشتری به دیدن ویدیوهای آنلاین پیدا کرده اند، اگر کسب وکاری بازاریابی ویدیویی را جدی نگیرد، تنها به خودش آسیب می زند و مشتریانش را دودستی به رقبای خود تقدیم می کند. برای شروع، می توانید مقاله های آموزشی خود را به ویدیو تبدیل کنید و کم کم وارد این مسیر جذاب شوید. در این مقاله، به شما نشان دادیم ویدیو مارکتینگ چیست، چرا باید از آن استفاده کرد و چه مزایایی دارد. همچنین انواع و اشکال مختلف آن را همراه با نحوهٔ تدوین استراتژی و اجرای این نوع بازاریابی را با شما در میان گذاشتیم.