گوگل در سالهای اخیر با طراحی برخی فضاها و آپدیت های خود با توجه اکید به نیازهای کاربران خود همواره سعی کرده است در صدر موتورهای جستجو قرار گیرد. گوگل از قابل احترام ترین محصولات و سرویس هایی است که می توانید در اینترنت پیدا کنید. سران این کمپانی همیشه به فکر رساندن محتوای بکر و البته شخصی سازی شده برای مخاطبان خود هستند و همیشه سعی کرده اند که به بهترین شکل ممکن، این محتویات را به دست کاربرها برسانند که محتوای ایندکس شده از موتور جستجوی گوگل، تنها بخشی از خوشه های سرویس بزرگ گوگل است. گوگل آن قدر همه چیز را درباره شما می داند که حتی می تواند قبل از جستجوی چیزی، آن را به شما نشان دهد. شاید در گذشته این اتفاق رویایی در فیلم های علمی تخیلی بود، اما امروز سرویس Google Discover همین کار را انجام می دهد.
آشنایی با Google Discover
در سال های اخیر و طبق گفته های رسمی خود گوگل شاهد این قضیه بودیم که گوگل تمام تلاش خودش رو معطوف به ارائه بهترین نتیجه برای کاربران کرده است و طی این سال ها هوش مصنوعی موتور جستجوی گوگل هم به شدت قوی شده و به یک درک نسبی رسیده است. امروزه تقریبا شما هر مدلی سرچ کنید گوگل با تحلیل کلمات سرچ شده و فهمیدن نیاز شما بهترین سایت ها رو برای شما نمایش می دهد و بهترین اطلاعات را به کاربران عرضه می کند. حالا google discover دقیقا برای کاربران و درک علایق کاربران راه اندازی شده است. google discover در واقعیت جایگزین google feed شده است، این بخش جذاب و کاربر پسند را می توان با استفاده از جستجوهای قبلی، موقعیت مکانی خود، زبان، زمینه های مورد علاقه مانند ورزش و تکنولوژی و غیره شخصی سازی کرد که همین ویژگی توانسته افراد زیادی را جذب کند. به زبان دیگر، یک کاربر می تواند با استفاده از گوگل دیسکاور به محتوای مورد نظر خود برسد بدون اینکه لازم باشد چیزی را در گوگل سرچ کند.
گوگل دیسکاور یک سرویس موبایلی گوگل است که به شما کمک می کند محتواهایی را پیدا کنید که شاید خودتان هم نمی دانستید به آنها نیاز دارید. این یک تجربه جستجوی متفاوت از قبل است، بدین معنا که نیازی به وارد کردن عبارت موردنظرتان در جستجوی گوگل و دیدن نتایج ندارید، اگر گوگل اطلاعات لازم را در مورد شما داشته باشد، خودش این کار را برایتان انجام می دهد. گوگل دیسکاور همان هوش مصنوعی است که همه چیز را در مورد شما می داند. بر اساس جستجوهای شما در برنامه های مختلف و تاریخچه جستجوها در گوگل، یک سری موضوعات پیشنهادی در صفحه نخست گوگل نمایش داده می شود که به آن گوگل دیسکاور می گویند. Google Discover به شما کمک می کند با چیزهایی رو به رو شوید که حتی شروع به جستجوی آن ها نکرده اید این ابزار مفیدی است که می تواند به افزایش قابل توجه ترافیک وب سایت شما کمک کند.
سابقه راه اندازی گوگل دیسکاور را باید در سال 2012 پیدا کرد. وقتی که گوگل سرویس مشابهی به نام google now معرفی کرد. ایده این سرویس ارائه اطلاعات بدون دریافت ورودی از کاربر بود. در واقع قرار بود گوگل خودش جستجوهای کاربران را انجام دهد. google now می توانست خبرهای روز را به شما نمایش دهد و رویدادهای ورزشی پیش رو، رویدادهای ثبت شده در تقویم و مواردی از این قبیل را به شما یادآوری کند. البته پس از مدتی گوگل آرام آرام قابلیت های آن را به دستیار گوگل یعنی snapshot منتقل کرد. در نهایت سال 2018 بود که گوگل سرویس دیسکاور را معرفی کرد و بسیاری از قابلیت های ارتقا یافته سرویس های قبلی را در آن به نمایش گذاشت. در حقیقت، گوگل به دنبال این است که با ارائه و بهبود دیسکاور، در حوزه کشف محتوا، رقیب و جایگزین شبکه های اجتماعی مانند فیسبوک شود. هرچه زمان کمتری در شبکه های اجتماعی مانند فیسبوک و اینستاگرام صرف شود، پول کمتری هم صرف تبلیغ در این پلتفرم ها می شود که این به نفع گوگل خواهد بود. البته گوگل یک امتیاز بزرگ برای نمایش محتوای مرتبط و موردعلاقه به کاربران خود دارد و آن هم دسترسی به داده ها و سابقه جستجوی کاربران است.
الگوریتم های گوگل به حدی پیچیده هستند که می توان گفت تجربه هیچ دو فردی از دیسکاور یکسان نخواهد بود و هیچ دو فردی مطالب یکسانی را در فید خود نخواهند دید. طیف متنوعی از محتوای نمایش داده شده در گوگل دیسکاور شامل موارد زیر است:
• مقالات خبری: اخبار جدید و به موقع از منابع معتبر
• محتوای ویدیویی: پیشنهاد ویدیو از پلتفرم های مختلف، به ویژه YouTube وYouTube Shorts، در موضوعاتی که مطابق با علایق کاربر هستند.
• پست ها و مقالات وبلاگ: مقالات مرتبط و به روز که موضوعات مختلفی در بخش هایی مانند سبک زندگی، فناوری، سفر، سلامت و غیره را پوشش می دهند.
• تصاویر و اینفوگرافیک: آن دسته از تصاویری که اطلاعات ارزشمندی را ارائه می دهند.
• پیشنهاد محصول: ارائه پیشنهادات و بررسی محصولات در موضوعات مختلف
• تبلیغات پولی دیسکاور: تبلیغاتی که در فید کاربر ظاهر می شوند.
گوگل در سال های اخیر سعی کرده تا مفهوم سرچ یا جست و جو را تغییر بدهد. گوگل معتقد است در دنیای امروز، جست و جو و سرچ فقط به این معنا نیست که کلماتی را در نوار جست و جو وارد کنیم و مطالب مورد نظر خود را پیدا کنیم. بلکه امروز این محتواها و مطالب مختلف هستند که می توانند کاربر مورد نظر خود را پیدا کنند. در واقع گوگل دیسکاور، آن بخشی از سرچ کردن را که ما کلماتی را تایپ می کنیم، از پروسه سرچ حذف کرده است. اما در عین حال محتواهای مورد نظر را نیز به ما تحویل می دهد. در واقع گوگل، بر اساس فعالیت ها و علاقه مندی ها، محتواهای مورد نظر ما را پیدا می کند، بدون این که نیاز باشد تا خودمان دنبالش بگردیم. می توان گفت که این کار، تجربه بسیار جدید و فوق العاده ای در پیدا کردن محتوای جدید است. تجربه ای که کم تر از قبل بر متن متکی است و بیشتر بر اساس جذابیت های ظاهری استوار شده است. گوگل دیسکاور پلتفرمی شخصی سازی شده است، بنابراین تجربه هر فرد از آن متفاوت است.
انواع مختلفی از نقشه های حرارتی وجود دارد که بینش های متفاوتی را ارائه می دهند. معمولاً بهترین کار این است که چندین نوع از نقشه های حرارتی را ترکیب کنید تا واقعی ترین تصویر از رفتار کاربر به دست آید.
گوگل دیسکاور یکی از جدیدترین ابزارهای کشف محتواست که می تواند انقلابی در حوزه مصرف اطلاعات ایجاد کند. دیسکاور از هوش مصنوعی و یادگیری ماشین بسیار پیشرفته ای برای نمایش مقالات، ویدیوها و محتواهای مرتبط و بر اساس علاقه کاربران استفاده می کند و مدام در حال دقیق تر شدن است. این بدان معناست که کاربر، در اکثر مواقع محتوای مرتبط با سلیقه خود را مشاهده می کند که این به معنی افزایش ترافیک سایتی است که محتوا را تولید کرده است. اگرچه دیسکاور از سئو سایت و سرچ گوگل جداست اما به همراه بازاریابی محتوا و استراتژی به شرط آنالیز سایت و اجرای درست، می تواند برای وب سایت ها یک فرصت بسیار خوب جهت جذب کاربر فراهم کند. همچنین گوگل دیسکاور برای برندها و کسب و کارها می تواند ابزاری قدرتمند، جهت دستیابی به مشتریان بالقوه آن ها باشد. دیسکاور به کسب وکارها این امکان را می دهد که با تولید محتوای کاربرپسند، به صورت رایگان محتوای خود را در معرض دید کاربرانی که به آن علاقه دارند، قرار دهند.
برای رساندن محتواهای خود به گوگل دیسکاور کار متفاوتی نسبت به آنچه در سئو انجام می دهید، لازم نیست. همان اصولی که برای سئوی سایت رعایت می کنید، برای قرار گرفتن در دیسکاور هم لازم است. در واقع باید گفت فعالیت خاصی برای حضور در محتواهای گوگل دیسکاور نیاز نیست. شما باید محتوایی ارزشمند تولید کنید، مخاطب هدف خود را بشناسید و محتوای مورد نیاز او را تامین کنید. همچنین باید به تجربه کاربری سایت خود اهمیت بدهید. برای روشن شدن موضوع، بد نیست برخی از نکاتی که باید مدنظر داشته باشید را مرور کنیم:
1. محتوای ارزشمند تولید کنید
محتوا همیشه باید نقطه کانونی فعالیت های سایت شما باشد. محتواهای جدیدی که تولید می کنید، باید طوری باشند که به سؤالات موردنظر کاربران درباره موضوع محتوا به طور کامل پاسخ دهند. چنین محتواهایی برای کاربران جذاب و کاربردی بوده و مورد توجه گوگل دیسکاور هم قرار می گیرد.
2. محتواهای قبلی خود را ارتقا دهید
بهترین راه رسیدن به گوگل دیسکاور این است که محتوایی تولید کنید که از بقیه بهتر باشد. اگر در یک زمینه شغلی خاص فعالیت دارید، معمولا کار شما راحت تر است اما اگر موضوعات محتوای شما عمومی است، رقبای زیادی هم دارید. در نتیجه کار سخت تری پیش روی شما است و باید کیفیت محتواهای خود را بالا ببرید. در واقع باید مخاطبان خود را به خوبی بشناسید، زمینه کاری خود را دقیق بررسی کنید و بهترین محتوای ممکن را ایجاد کنید. علاوه بر این باید به سراغ محتوهای قبلی خود بروید و آنها را هم ارتقا دهید.
3. از تصاویر استفاده کنید
یکی از مهم ترین کارهایی که برای قرار گرفتن در گوگل دیسکاور باید انجام دهید، توجه به جنبه های بصری محتوا است. اساسا دیسکاور یک فضای تصویری است، کاربران در حالی که با انگشت شان صفحه گوشی را بالا و پایین می برند، مطالب را می بینند و در صورتی که یکی از آنها توجهشان را جلب کند، روی آن توقف می کنند. درواقع اولین چیزی که می تواند توجه کاربر را به خود جلب کند، تصویر اصلی مطلب شما است.
4. محتوا و وب سایت مناسب برای موبایل
یکی از مهم ترین نکاتی که باید به خاطر بسپارید این است که Google Discover روی دستگاه های تلفن همراه کار می کند و فقط در تبلت ها و گوشی های هوشمند موجود است. بنابراین از نظر تئوری، تمام ترافیکی که از Google Discover دریافت می کنید از دستگاه های تلفن همراه می آید. گوگل سال هاست که بر ترافیک موبایل تاکید کرده است. ترافیک موبایل به یک جنبه حیاتی از بازاریابی اینترنتی و ترافیک تبدیل شده است و حتی از ترافیک دسکتاپ نیز پیشی گرفته است.
5. مطالب بروز بنویسید
گوگل دیسکاور می تواند هر لحظه محتواهای جدید را پیدا کند، این قابلیت برای اخبار بیشتر به کار می آید. بنابراین اگر محتواهایی داغ و ترند تولید کنید، شانس بیشتری برای دیده شدن در دیسکاور خواهید داشت. البته محتوای بروز فقط به ترندها و اخبار محدود نمی شود بلکه حتی مطالب طولانی و قدیمی سایت شما هم می توانند شامل این موضوع شوند. از آنجا که گوگل دیسکاور به تغییر عادت ها و علایق کاربران حساس است، در صورت مشاهده هر تغییر در رفتار کاربر، پیشنهادات جدیدتری به او ارائه خواهد کرد.
6. اعتبار، تخصص و امانت داری را رعایت کنید
اعتبار، تخصص و امانتداری سه موضوعی هستند که گوگل صراحتا اعلام کرده برای آوردن یک سایت در دیسکاور به آنها توجه می کند. نه تنها در گوگل دیسکاور بلکه در رتبه بندی صفحات سایت هم این سه موضوع اهمیتی ویژه برای گوگل دارند. در واقع گوگل با توجه به اینکه سایت شما چقدر معتبر است، اینکه نویسندگان محتوای آن از تخصص لازم برخوردار هستند و اینکه امانت داری را در انتقال مطالب مهم رعایت می کنید یا نه، برای سایت شما جایگاه بالاتری در نظر می گیرد و احتمال نمایش آن در گوگل دیسکاور بیشتر می شود.
7. سایت خود را ارتقا دهید
با وجود اینکه تولید محتوای جذاب و کاربردی اساسی ترین قدم برای رتبه گرفتن در گوگل و همچنین حضور در گوگل دیسکاور است اما این همه چیز نیست. کارهای دیگری هم هست که می تواند برای ماندگاری کاربران در سایت شما موثر باشد. در واقع اگر می خواهید به دیسکاور راه پیدا کنید باید برای سرویس دهی به کاربران ورودی هم آماده باشید. در صورتی که سایت شما نتواند در لحظات اولیه حضور یک کاربر، تجربه کاربری خوبی برای او ایجاد کند، احتمالا کاربر سایت شما را ترک خواهد کرد.
اکثر کسب وکارها از اهمیت سئو و تولید محتوا اطلاع دارند اما بسیاری از آن ها به اندازه کافی روی گوگل دیسکاور تمرکز نمی کنند. گوگل دیسکاور به این دلیل برای سئوی سایت مهم است که بر اساس سابقه سرچ کاربر، محتوای فید را برای او به نمایش می گذارد و به کاربر مطالبی را نمایش می دهد که دوست دارد ببیند. همچنین دیسکاور یکی از بخش های مهم استراتژی محتوایی وب سایت شما را تشکیل می دهد، زیرا با توجه به آمارهای آن در سرچ کنسول می توانید عملکرد محتوای خود را مشاهده کنید، تحلیل کنید و آن را بهینه کنید و درنهایت در سرچ های کلمات کلیدی مرتبط رتبه بندی سایت بهبود می یابد.
در گوگل دیسکاور یک گزینه با عنوان Knowledge Graph یا همان گراف دانش در قسمت Topic Layer قرار دارد که با استفاده از آن می توانید به گوگل بگویید چقدر نسبت به موضوعاتی که جستجوی شان می کنید، آشنایی دارید. مثلا اگر به تازگی ساخت دست سازه های کوچک چوبی را شروع کرده اید و ویدئوهای آموزشی مربوط به این موضوع را در گوگل جستجو می کنید، گوگل می تواند با استفاده از گراف دانش، میزان مهارت فعلی شما را بسنجد و به شما پیشنهاداتی در همان سطح بدهد.
Google Discover به طور خودکار محتوای شخصی شده را بر اساس موارد زیر به کاربر نشان می دهد:
• تاریخچه جستجوهای کاربر
• تاریخچه مرورگر
• فعالیت های کاربر
• موقعیت مکانی
در انتها می بایست خاطر نشان کرد که گوگل دیسکاور هم مثل مابقی ربات های هوشمند گوگل تلاش می کند تا بهترین تجربه را برای کاربران ایجاد کند. حالا این بار به شکل متفاوت و بدون نیاز به هیچ جستجویی از سوی کاربر، این کار انجام می شود. گوگل سعی کرده است نتایجی که ممکن است کاربر بعد از باز کردن برنامه دنبالش باشد را نمایش دهد. اگر دوست داشته باشید، می توانید با اسکرول کردن صفحه نتایج بیشتری را ببینید. بهره گیری از گوگل دیسکاور روشی مفید برای تمام کسانی است که در بستر آنلاین به تولید محتوا مشغولند و محصولات خود را ارائه می دهند. با استفاده از این قابلیت شما می توانید به مخاطبان بیشتری دسترسی پیدا کنید. از طریق بهینه سازی استراتژیک و تأکید بر ایجاد محتوای جذاب و مرتبط، شما قطعاً می توانید توجهات کاربران را به خود جلب کنید. دیسکاور گوگل بخشی از موتور جستجوی گوگل است که محتوای مرتبط با علایق افراد را براساس فعالیت آن ها در فضای وب و اپلیکیشن ها نشان می دهد.