اگر شما هم در لپ تاپ تاپ اطلاعات مهمی را نگه می دارید، بدون شک به نکات و ترفندهایی برای افزایش امنیت لپ تاپ نیاز خواهید داشت. بالا بردن امنیت سیستم های کامپیوتری با وجود هکرهای حرفه ای، ویروس ها و بدافزارها و سارقان لپ تاپ و دستگاه های الکترونیکی اهمیت زیادی دارد تا بتوان از این طریق امنیت داده های بسیار مهم را تامین کرد. اگر سیستم امنیت کافی نداشته باشد هکرها می توانند به سیستم نفوذ کرده و تنظیمات امنیتی سیستم را تغییر دهند.در این مقاله می خواهیم به بررسی روش های موجود برای افزایش امنیت لپ تاپ بپردازیم.
هدف اصلی از بالا بردن امنیت لپ تاپ، مسدود کردن و محدود کردن دسترسی سو استفاده گران به اطلاعات درون سیستم است. برای این منظور روش های زیر می توانند به حفظ و افزایش امنیت لپ تاپ کمک زیادی کنند:
از به روز بودن سیستم عامل و نرمافزارهای لپ تاپتان اطمینان حاصل کنید. در داخل اکثر سیستم عاملها اقدامات امنیتی تعبیه شده است، بنابراین اغلب به روز رسانیها امنیت لپ تاپ را بهبود میبخشند و باگهای سیستم عامل را رفع میکنند. به روز بودن نرم افزارها و سیستم عاملها تضمین میکند که لپ تاپ و دادههایتان در برابر تهدیدات امنیتی و مشکلات سیستمی محافظت میشوند.
حواستان به فضای دیسک لپ تاپتان باشد. اگر هارد دیسک لپ تاپ پر شده باشد، نرمافزارها اجرا نمیشوند. میتوانید با حذف برنامههای ناخواسته و فایلهایی که دیگر نیازی به آنها ندارید مقداری فضا آزاد کنید. اگر از ویندوز 7 استفاده میکنید مرتبأ فایلهای موقتتان را پاک کنید. برای انجام این کار میتوانید از ابزار پاککننده هارد دیسک (Disk Cleanup) استفاده کنید. مطمئن شوید که فایلهای موقت (Temporary Files) را تیک زدهاید.
3. فایل پشتیبان (Back Up)
اگر تا به حال از هارد خود بکاپ نگرفتهاید در اولین فرصت این کار را انجام دهید. اهمیت بکاپ گیری از اطلاعات زمانی مشخص میشود که هکر به سیستم شما نفوذ کرده است. با داشتن بکاپ میتوانید به محض هک شدن، اطلاعاتتان را جایگزین کنید. قابلیتهایی مثل Time Machine در مک و File History در ویندوز میتواند نقطه خوبی برای شروع باشد. استفاده از هارد اکسترنال فضای خوبی برای این قابلیتها فراهم میکند.
حساب های کاربری شما در شبکه های اجتماعی ، کاری و بانکی ، از طریق لپ تاپ تان ، قابلیت دسترسی دارند . بنابراین ، توجه به مولفه های امنیتی آنلاین ، برای حفاظت از این اطلاعات ، مهم است . اگر در حین ساخت حساب کاربری برای سایت های مختلف توجه کرده باشید ، احتمالاً متوجه شده اید که روش امن برای حفاظت از دسترسی غیرمجاز به اطلاعات حساب کاربری ، استفاده از احراز هویت چند عاملی یاmulti-factor authentication است . با استفاده از این روش ، هکرها ، حتی با وجود اطلاعات کاربری دقیق نیز قادر به دسترسی به اطلاعات درون حساب کاربری شما نخواهند بود .
اما نکته قابل توجه در این زمینه ، این است که تمام روش های احراز هویت چند عاملی نیز ، همیشه از بهترین روش های حفاظت از اطلاعات استفاده نمی کنند ! روش معمول برای احراز هویت چند عاملی ، ارسال پیامک با کد شش رقمی است ؛ اما اگر نرم افزاری آلوده در گوشی تلفن همراه شما نصب شده باشد یا به طور کلی مورد حمله سایبری قرار بگیرد ، امکان لو رفتن آن کد شناسایی وجود دارد و دسترسی برای افراد غیرمجاز نیز فراهم خواهد شد . در این روش ، استفاده از توکن های سخت افزاری ، امنیت بالاتری را فراهم می نماید . البته این نکته را به خاطر بسپارید که باید توکن را در جای امنی نگه داری نمایید . استفاده از حسگرهای بیومتریک را نیز از یاد نبرید ؛ ویژگی هایی همچون اثر انگشت و عنبیه چشم منحصر به فرد هستند و امنیت بسیار بالایی برای داده های اطلاعاتی شما فراهم می آورند .
مراقب ایمیلهای فیشینگ باشید. این ایمیلها در هر شکل و اندازه و موضوعی پیدا میشوند. حواستان به ایمیلهایی که اعتبارنامه و یا اطلاعات شخصیتان را میخواهند و یا به شما میگویند که کاری را انجام دهید (مثلأ میگویند اینجا کلیک کنید ، این فایل را دانلود کنید و غیره) باشید.
مطمئن شوید که وبسایتی که به آن سر میزنید معتبر باشد و هنگام وارد کردن آدرسهای اینترنتی در مرورگرتان، مخصوصاً زمانی که خرید اینترنتی میکنید مراقب باشید. اگر یک کاراکتر را جا بیاندازید ممکن است به سایتی بروید که دادههایتان را به خطر بیاندازد و یا به سایتی بروید که محتوایش امن نباشد. همیشه خریدهای اینترنتی خود را در سایتهای معتبر و شناخته شده انجام دهید. هرگز از شرکتی که تا به حال نامی از آن نشنیدهاید، خرید نکنید. این روزها سرقت اطلاعات بسیار زیاد شده است و خرید از جایی که هرگز از آن چیزی نشنیدهاید، میتواند منجر به سرقت اطلاعات شود. همچنین اگر تبلیغی بر روی اینترنت مشاهده کردید که به طرز عجیبی خوب بنظر میرسید، احتمالاً برای سرقت اطلاعاتتان است.
حتی اگر مجرمین سایبری به شبکه و فایلهای شما دسترسی یابند، رمزگذاری میتواند آنها را از دسترسی به اطلاعات شما باز دارد. مثلاً میتوانید هارد درایو خود را با BitLocker در ویندوز و با FileVault در مک رمزگذاری کنید، USB هایی که حاوی اطلاعات مهمی هستند را رمزگذاری کنید، از شبکه خصوصی مجازی برای رمزگذاری ترافیک وب استفاده کنید، فقط از سایتهای دارای رمزگذاری استفاده کنید یعنی ابتدای آدرس آنها HTTPS داشته باشد نه HTTP و البته نشان قفل در قسمت آدرس بارِ چنین سایتهایی ظاهر خواهد شد.