نمایش داده ها با استفاده از ابزارهای تجسمی و گرافیکی مانند نمودارها، اینفوگرافیک ها و حتی انیمیشن راهکاری برای درک بهتر روابط بین داده ها و کسب وکار و تصمیم گیری های بهتر در زمینه های مختلف کسب وکار از جمله بازاریابی است. همچنین معمولا ابزارهای نمایش دیتا به طور همزمان دارای ویژگی های تحلیلی و نیز ابزارهای گزارش دهی هستند. یکی از ویژگی های کسب و کارهای موفق، این است که به آمار اهمیت زیادی می دهند. حتی بسیاری از آنها متخصصانی دارند که وظیفه آنها تجزیه و تحلیل آمار است، در حال حاضر پلتفرم های گوناگونی برای نمایش و آنالیز داده ها در دسترس هستند که یکی از آن ها پلتفرم گوگل دیتااستودیو است.
آشنایی با Google Data Studio
از اهداف نمایش داده ها و ایجاد گزارش های تحلیلی در کسب وکار می توان به کمک به ایجاد ایده های جدید، بررسی روندهای فعلی کسب وکار، نظارت بر داده های روزانه کسب وکار و نیز تصمیم گیری هایی برای استراتژی و استفاده از تکنیک ها اشاره کرد. همچنین بازاریابان می توانند از این ابزارها برای بررسی نتایج کمپین های تبلیغاتی و هر نوع اقدام در زمینه بازاریابی استفاده کنند. دیتااستودیو پلتفرمی است که برای دریافت خودکار داده ها از پلتفرم های دیگر نمایش بصری آن ها در قالب نمودارها، جداول و دیگر امکانات نمایش بصری داده ها. خدمات این پلتفرم را در چهار بخش می توان ردیابی کرد که عبارتند از: ادغام یا یکپارچه سازی، تبدیل، نمایش داده ها و ایجاد گزارش. برای درک بهتر ،این موارد را با هم بررسی می کنیم. دیتااستودیو یک ابزار تحلیل و نمایش دیتای رایگان است که می تواند با بسیاری از ابزارهای دیگر گوگل ادغام شود.
قابلیت مهم دیتااستودیو امکان تبدیل داده ها است. در این مرحله این پلتفرم با استفاده از پردازشگرهای خود داده های خام را به دیتاهای معنادارتر و قابل استفاده و بررسی تبدیل می کند. یکی از مزایای این قابلیت امکان ایجاد قابلیت دیگری است که در دیتااستودیو با نام گزینه کاوشگر Explorer شناخته می شود. این گزینه تسهیل کننده سفری در امکانات پیشرفته تر این پلتفرم است و هنوز در مرحله نسخه بتا قرار دارد. دیتااستودیو در این بخش اطلاعات را در قالب نمودارها، جدول ها، اشکال نمایش می دهد و حاصل این کار ایجاد گزارش هایی است که بازاریابان با استفاده از آن ها می توانند اقدامات خود یا شرایط فعلی را بررسی کنند و برای آینده تصمیم بگیرند. google data studio یکی از ابزارهای رایگان و البته جدید گوگل است. این ابزار که در حوالی سال 2016 توسط گوگل معرفی شد، به شما اجازه می دهد از انواع ابزارهای مختلف مرتبط به کسب و کارتان، یک سری گزارش ارزشمند گرفته و آن ها را در قالب داده ها و آمارهای تصویری و زیبا در بیاورید.
گوگل دیتا استودیو یک ابزار گزارش سازی تصویری است که به شما امکان ایجاد گزارشاتی سرگرم کننده و زیبا را از منابعی همچون گوگل آنالتیکز، گوگل ادوردز، گوگل شیتز، گوگل سرچ کنسول، یوتیوب و My SQL را فراهم می آورد و در قالب نمودارهای مختلف و اشکال جذاب ارائه می دهد. از آنجا که گوگل دیتا استودیو می تواند گزارش هایی که درکشان آسان است را به وجود آورد، این ابزار به شما کمک می کند که به دقت اطلاعاتی را از داده هایتان استخراج کنید و اثبات کنید که نتایج خوبی را بدست می آورید. با کمک گول دیتا استودیو شما می توانید داده های خود را در چارت ها، گراف ها و جداول میله ای تصویرسازی کنید، همانند سری های زمانی، نمودارهای میله ای، نمودارهای پای، جداول، نقشه های حرارتی، نقشه های جغرافیایی، کارت های امتیازی، نمودارهای پراکندگی، نمودارهای گلوله ای و نمودارهای محیطی. این ابزار همچنین به شما امکان شخصی سازی گزارشات، لوگوی داشبورد، تصاویر، شکل ها، عکس پس زمینه، فونت، ویژگی های شی ای و غیره را می دهد.
دوره گزارش گیری سنتی با word و اکسل و پاورپوینت برای داده های گوگل آنالیتیکس و گوگل ادز گذشته؛ گزارش های خسته کننده، زمان بر و ساده ای که جذابیت بصری هم ندارند. داده های ابزارهای آنلاین دیجیتال مارکتینگ مانند Google Ads و Google Analytics و سرچ کنسول یا وبمستر سابق اهمیت فوق العاده ای برای کارشناسان دیجیتال مارکتینگ و مدیران بازاریابی و مشاوران دیجیتال مارکتینگ دارد. برای همین گزارش گیری از آن ها کار بسیار مهمی است. از آنجایی که داده های این ابزارها و چند ابزار دیگر در ارتباط تنگاتنگ با یکدیگر هستند، گوگل تصمیم گرفت که پلتفرم گوگل دیتا استودیو را راه اندازی کند. محیطی مبتنی بر فضای ابری است و لازم به دانلود برنامه ندارد. مثل گوگل آنالیتیکس و گوگل ادز که باید آدرس اینترنتی شان را وارد کنید، برای ورود به گوگل دیتا استودیو هم باید این کار را انجام دهید.
چند گروه از افراد می توانند از گوگل دیتا استودیو استفاده کنند. به تناسب کسب و کاری که دارید یا در آن مشغول فعالیت هستید، ممکن است در دسته های زیر بگنجید.
• کارشناس دیجیتال مارکتینگ هستید یا به عنوان کارآموز دیجیتال مارکتینگ فعالیت می کنید. با توجه به اهمیت فوق العاده ی داده (Data) در پروژه های دیجیتال مارکتینگ و ثبت آن ها در قالب گزارش های روشن و موثر، باید یاد بگیرید که چطور گزارش بگیرید. برای ساخت گزارش، چندین راه وجود دارد که مناسب ترین آنها گوگل دیتا استودیو میباشد.
• مشاوره بازاریابی دیجیتال هستید. برای اینکه بتوانید تمامی جوانب را بسنجید و نتایج تلاش ها و برنامه ریزی های بازاریابی را به اطلاع مدیران شرکت و کسب و کارها بگذارید یا دیگر اعضای تیم را در جریان نتایج قرار دهید، استفاده از گزارش های دیتا استودیو کمکتان می کند. هم سریع می توانید گزارش بگیرید و هم امکان ویرایش آن ها را دارید.
• مدیر کسب و کار آنلاین هستید. برای اینکه بدانید در مجموعه کسب و کارتان چه اتفاقی می افتد، حوصله کاغذبازی یا گزارش های متنوع تیم دیجیتال مارکتینگ را ندارید، از آن ها بخواهید که اطلاعات تمامی ابزارها مثل گوگل ادز، گوگل آنالیتیکس و غیره را در قالب یک گزارش واحد در دیتا استودیو به شما بدهند.
• کسب و کار آنلاین در شبکه های اجتماعی دارید. اگر صاحب صفحه کسب و کار خانگی در فیسبوک یا اینستاگرام هستید و می خواهید ببینید چندین نفر به صفحه شما آمدند، چه پست هایی را دیدند و چقدر میزان مشارکت داشته اید، از گوگل دیتا استودیو می توانید استفاده کنید. گوگل دیتا استودیو به اینستاگرام وصل می شود و داده های خوبی را به شما می دهد.
گوگل دیتا استودیو یکی از ابزارهای Business Analytics است که می توانید از آن استفاده کنید. گروه بندی داده ها از منابع مختلف و متمرکز کردن آنها بر روی یک پلتفرم برای ایجاد بینش و حمایت از تصمیمات ضروری است. ابزارهای BI به شما این امکان را می دهند که دید گسترده ای در مورد عملکرد بازاریابی دیجیتال به طور کلی داشته باشید، نه در کانال های جداگانه. به طور کلی، اعضای تیم می توانند به طور مشترک گزارش ها را ویرایش و با آنها تعامل داشته باشند و نما را با ویژگی های مختلف سفارشی کنند. کاربران همچنین می توانند با داده ها تعامل داشته باشند، فیلتر کنند، آن را دانلود کنند و اقدامات دیگری را انجام دهند. به این ترتیب، دیگر نیازی به ارسال گزارش های ثابت و متورم از طریق ایمیل نیست که ممکن است گم شوند، قدیمی شوند و باعث ایجاد نویز در ارتباط شوند. حال میبایست دلایل اهمیت استفاده از گوگل دیتا استودیو را بشناسیم:
1. با استفاده از این ابزار، می توانید داده های وب سایت خود، فروش تجارت الکترونیک، عملکرد در رسانه های پولی، مشارکت در رسانه های اجتماعی، رشد رقبای خود و سایر عناصر را ارزیابی کنید.
2. اتصال داده آنی و دسترسی به بیش از ۲۲۰ کانکتور و کنترل های پویا بر گزارش ها
3. استفاده از آن رایگان است، به بیشتر ابزارها و منابع اطلاعاتی متصل می شود و در برخی مواقع فقط باید برای اتصال و استفاده سایر ابزارها و منابعی که زیر مجموعه گوگل نیستند، هزینه ی اشتراکی پرداخت کنید که آنقدر بالا نیست و به صرفه است.
4. گوگل دیتا استودیو همچنین به شما امکان می دهد معیارهای عملکرد استراتژی های خود را نظارت کنید. هر کسی می تواند عملکرد بازاریابی را زیر نظر داشته باشد و جنبه های آن را برای دستیابی به نتایج بهتر بهینه کند.
5. بسیاری از مدیران بازاریابی شرکت های بزرگ و کوچک باید در بازه های زمانی مشخص، در مورد فعالیت های هر ماه و نتیجه فعالیت های شان یک سری گزارش تهیه کنند. دیتا استودیو عملا به این افراد کمک می کند با کم ترین زحمت ممکن، گزارشی از تمامی ابزارهای مورد استفاده و فعالیت های شان داشته و آن را در اختیار کارفرما قرار بدهند.
6. استفاده از آن به شدت راحت است و قابلیت شخصی سازی دارد. گوگل دیتا استودیو گزارش های آماده دارد اما اگر بخواهید اطلاعات دیگری هم به گزارش ها اضافه کنید، می توانید از قابلیت Customize آن استفاده کنید.
7. گزارش های گوگل دیتا استودیو بسیار بصری، تعاملی و قابل درک هستند. به همین دلیل، می توانید از آنها برای ارائه نتایج کمپین و استراتژی استفاده کنید تا ارزش بازاریابی دیجیتال را ثابت کنید. شما می توانید داشبوردهای گوگل دیتا استودیو را با تیم، مدیران و مشتریان به اشتراک بگذارید.
8. بعضی کسب و کارها برای جلب اعتماد مخاطبان، برای نمایش پشت صحنه کسب و کارشان و همینطور نمایش نتایج امیدوار کننده، ترجیح می دهند آماری را در مورد خودشان با کاربران به اشتراک بگذارند.
9. صرفه جویی در زمان، هزینه و امکان دسترسی برای همگان دارد. با توجه به فضای گوگل دیتا استودیو و آسانی استفاده از آن، دیگر لازم نیست که افرادی را برای تهیه گزارش استخدام کنید یا کارشناسان دیجیتال مارکتینگ مجبور شوند که زمان زیادی برای گزارش گیری صرف کنند. کافیست گزارش آماده ای بسازید و هربار از آن استفاده کنید.
10. فرمول های پیشرفته مانند معیارها و فیلدهای محاسبه شده و امکان به اشتراک گذاری گزارش ها در شبکه های اجتماعی
11. مبتنی بر فضای ابری است و مدیریت راحتی دارد. نسبت به سایر ابزارهای گزارشی مثل Power BI و Tableau، گوگل دیتا استودیو به گونه ای طراحی شده که کاربرانش به سختی نیفتند. اگر هم دقت کنید، سایر ابزارهای گوگل چنین ویژگی را دارند. از طرف دیگر به خاطر اینکه مبتنی بر فضای ابری است، در هر زمان و هرکجایی به آن دسترسی دارید.