در حالی که اکثراً می دانیم چگونه از مرورگر اینترنتی دلخواه خود برای جستجوی وب سایت ها استفاده کنیم، اما در واقع برخی نمی دانند هنگامی که در فرآیند جستجوی یک وب سایت به خطا برخورد می کنند چکاری باید انجام دهند. در بسیاری از موارد، ممکن است فقط صفحه مرورگر را ببندیم و مجدداً جستجو را انجام داده و املای URL وب سایت را چک کنیم یا حتی از یک مرورگر دیگر استفاده نماییم. برای کاربران گوگل کروم، خطای "this site can’t be reached" در صورتی نمایش داده می شود که زمان پاسخگویی طولانی شود و سایت فعال نباشد یا این که در ارتباط اینترنتی مشکلی وجود داشته باشد. به جای استفاده از یک مرورگر دیگر یا جستجو در زمانی دیگر، به دنبال این هستیم تا بدانیم این خطا به چه معناست، چرا نشان داده می شود و 7 روش را برای برطرف کردن این خطا در کامپیوتر شما آموزش دهیم. برای کاربران Mac یا اندروید نیز راه حل بیان می شود.
خطای " This Site Can’t be Reached" به چه معناست؟
این خطا دقیقاً همان چیزی است که نوشته شده، آدرس وب سایتی که شما در جستجوی آن هستید قابل دستیابی نیست. در حالی که ممکن است فقط اشتباهی در وارد کردن آدرس وب سایت داشته باشید، در اکثر موارد، دلیل این است که مشکل دیگری در رابطه با سرور سیستم نام دامنه (DNS) رخ داده باشد و یا این که نیاز به ریست شدن داشته باشد.
این خطا کی و چرا رخ می دهد؟
دلیل رایج خطای "this site can’t be reached"، خطای DNS می باشد. شبکه DNS از طریق نام دامنه به وب سایت های شان دسترسی پیدا می کنند، بنابراین شما URL وب سایت ها را در بخش جستجو در بالای مرورگر اینترنتی خود وارد می کنید. هنگامی که دکمه Enter را در مرورگر وب سایت بزنید، مرورگر از طریق آدرس پروتکل اینترنتی وب سایت به آن دسترسی پیدا می کند و سیستم شبکه DNS همان واسطی است که نام دامنه وب سایت را به آدرس پروتکل اینترنتی آن ترجمه می کند.
خطای جستجوی DNS هنگامی رخ می دهد که یک پیکربندی اشتباه از آدرس DNS وجود داشته باشد یا هنگامی که سرویس گیرنده DNS ویندوز کار نمی کند. به دلیل این که این مورد رایج ترین مورد برای رخداد خطای "this site can’t be reached" می باشد، ممکن است به دلایل زیر رخ دهد:
- مرورگر گوگل کروم دچار انحراف کوکی یا تاریخ منقضی شده است،
- ارتباط شبکه وایرلس نیاز به بررسی دارد،
- آداپتورهای وایرلس منقضی شده اند،
- آنتی ویروس وب سایت را مسدود کرده است،
- کش DNS نامعتبر است.
7 روش برای رفع خطای " This Site Can’t be Reached" در گوگل کروم
در حالی که اکثر روش های موجود برای رفع این خطا در گوگل کروم جهت راهنمایی کاربران کامپیوتر ویندوز هستند، امکان دارد کسانی که از گوشی هوشمند یا تبلت Mac استفاده می کنند نیز با این خطا مواجه شوند. اگر کاربری با یک کامپیوتر Mac یا گوشی هوشمند اندرویدی هستید، لطفاً در ادامه به بخش لیست روش های موجود برای آن وسایل مراجعه کنید.
یکی از آسان ترین راه ها برای رفع این خطا در گوگل کروم پاک کردن کش مرورگر است تا بدانیم آیا مشکل به دلیل فایل های خراب کوکی رخ داده است یا خیر. گاهی اوقات، مرورگر گوگل کروم صفحات خطای کش شده را باز می کند پس پاک کردن تاریخچه مرورگر مشکل را رفع می کند.
برای انجام این کار، مرورگر گوگل کروم را در کامپیوتر خود باز کرده و روی آیکن منو (سه نقطه) در گوشه بالا سمت راست مرورگر کلیک کنید، سپس گزینه "more tools" از لیست را انتخاب کرده و داده های مرورگر را از طریق گزینه clear browsing data پاک کنید. این کار را می توانید با دکمه های Ctrl+Shift+Del انجام دهید.
بعد از آن در صفحه باز شده که مربوط به settings است، در بخش privacy and security، گزینه clear browsing data را انتخاب کنید، سپس گزینه all times را به عنوان محدوده زمانی انتخاب کرده و سپس برای پاک کردن تاریخچه مرورگر خود، کوکی ها، و تصاویر کش شده از طریق دکمه clear data اقدام کنید. اگر به صورت پیش فرض انتخاب نشده باشند نیاز به انتخاب کردن آن ها دارید.
هنگامی که این کار انجام شد، مجدداً صفحه اینترنتی مد نظر خود را باز کرده و بررسی کنید آیا خطا رفع شده است یا خیر.
اگر با پاک کردن داده ها از گوگل کروم خطا برطرف نشد، می توانید مرورگر گوگل کروم را ریست نمایید. اگر خطا به دلیل مشکلاتی مربوط به مرورگر یا تنظیمات آن باشد، ریست کردن آن می تواند این موارد را رفع کرده و خطا را حذف کند.
مرورگر گوگل کروم را باز کرده و روی آیکن منو (3 نقطه) در گوشه بالای سمت راست مرورگر کلیک کنید. گزینه settings را انتخاب کنید.
منوی تنظیمات باز می شود و در آن به پایین اسکرول کرده و زبانه advanced را انتخاب نمایید.
در منوی advanced به پایین اسکرول کرده و بخش reset and clean up را پیدا کنید. برای بازیابی تنظیمات به حالت اولیه دیفالت، گزینه مربوطه را کلیک کنید.
وقتی این کار انجام شود، مجدداً صفحه را جهت بررسی رفع خطا باز نمایید.
3. ریستارت کردن سرویس گیرنده DNS
اگر دو گزینه فوق کار نکرد، با ریستارت کردن سرویس گیرنده DNS مورد را پیگیری کنید.
ماژول Run را با انتخاب گزینه Start+ R در کیبورد خود یا با تایپ کردن در Run در نوار جستجوی کامپیوتر خود اجرا کنید.
درماژول run عبارت services.ms را تایپ کنید.
این کار لیستی از سرویس هایی را که برای شما موجود هستند نشان می دهد. در این لیست DNS client را جستجو کرده و روی آن کلیک کنید. گزینه restart را بزنید.
مجدداً مرورگر گوگل کروم را بازکرده و بررسی کنید آیا این خطا رفع شده است یا خیر.
گاهی اوقات می توانید این خطا را با تغییر سرورهای DNS که در حال استفاده از آن ها برای دستیابی به اینترنت هستید برطرف کنید. همیشه توصیه می شود که از یک آدرس DNS جایگزین در زمان کند بودن ارتباط اینترنت خود استفاده نمایید.
در بخش task management، آیکن شبکه را پیدا کرده و روی آن کلیلک راست کنید، سپس گزینه open network and sharing center را کلیک کنید.
در صفحه مربوطه روی گزینه properties of the internet network کلیک کنید.
بخش TCP/Ipv4 properties را پیدا کرده و سرور DNS خود را به صورت دستی روی DNS گوگل یا DNS آزاد تنظیم کنید. سرور اصلی DNS گوگل 8.8.8.8 بوده و سرور ثانویه آن 8.8.4.4 می باشد. برای گزینه های DNS آزاد، سرور اصلی 208.67.222.222 و ثانویه 208.67.220.220 می باشد. هنگامی که این موارد را تنظیم کردید، OK را بزنید و رفع خطا را بررسی کنید.
هنگامی که کش DNS نامعتبر باشد، می تواند باعث ایجاد خطای مدنظر ما شود. برای رفع آن، نیاز به پاک کردن کش DNS قدیمی و آپدیت کردن آن به آدرس IP صحیح خواهید داشت.
نیاز به اجرای ماژول command دارید. در جستجوی کامپیوتر در منوی start عبارت cmd را تایپ کنید، روی آن کلیک راست کرده و آن را اجرا نمایید.
وقتی صفحه باز شد، این دستور را وارد کنید: ipconfig /flushdns
در صورتی که دستور صحیح وارد شود، پیامی با عنوان "flushed the DNS resolver cache" در نمایشگر نشان داده می شود.
برای بررسی رفع خطا، کامپیوتر خود را ریستارت کنید.
همیشه می توانید TCP یا IP خود را ریست نمایید.
ماژول command را با تایپ کردن cmd در جستجوی کامپیوتر در منوی start اجرا کنید، روی آن راست کلیک کنید.
سپس دستور زیر را تایپ و اجرا کنید: ipconfig /release -> ipconfig /all -> ipconfig /flushdns -> ipconfig /renew -> netsh int ip set dns -> netshwinsock reset . بعد از اجرا، کامپیوتر خود را ریستارت نمایید.
7. عیب یابی شبکه ویندوز را اجرا کنید
هم چنین می توانید network troubleshooter program را برای یافتن و رفع موارد مربوط به ارتباط شبکه وایرلس اجرا کنید.
در نوار جستجوی کامپیوتر در بخش منوی start عبارت Run را تایپ کرده و ماژول برنامه را اجرا کنید.
در برنامه run عبارت ncpa.cpl را وارد کنید تا باکس ارتباطات شبکه باز شود.
ارتباط وای فای خود را در پنجره مربوطه پیدا کرده و روی آن راست کلیک کنید و diagnose option را بزنید.
به برنامه network troubleshooter زمانی برای اجرا بدهید. اگر مشکلی که پیدا کرده " DHCP is not enabled for wireless network connection" باشد، باید به عنوان administrator آن را رفع کنید.
روی گزینه " Try these repairs as an administrator" کلیک کرده و در گام بعدی fix را بزنید.
برای بررسی رفع خطا کامپیوتر را مجدداً راه اندازی کنید.
راه حل های دیگر شامل نصب مجدد درایورهای شبکه، آپدیت کردن درایورهای آداپتور وایرلس، ریستارت کردن روتر، و نصب مجدد گوگل کروم می باشد.
برای کسانی که از کاربران Mac OS هستند، تغییر DNS یا تغییر TCP/IP4 را امتحان کنید. برای تغییر هر دو این موارد، گزینه لازم را در تنظیمات سیستم، شبکه، و تنظیمات پیشرفته در زبانه ارتباط وای فای خواهید یافت. برای کاربران گوشی هوشمند اندرویدی، داده های مرورگر خود یا داده های نرم افزاری را پاک کنید. برای پاک کردن داده های تاریخچه، مراحلی مشابه کامپیوتر را انجام دهید. برای پاک کردن داده های نرم افزاری، باید به بخش تنظیمات رفته و روی apps کلیک کنید، گوگل کروم را یافته و گزینه پاک کردن کش و داده ها را انتخاب کنید.